Владимир Буач: Следи подизање форме и уигравање

Искористили су фудбалери Војводине слободне дане, која им је дао шеф стручног штаба Владимир Буач, и од јуче поново су у погону.
buac, fonet aleksandar barda
Фото: Vladimir Buač, foot: FoNet (Aleksandar Barda)

Иако је на снази двонедељна пауза због азијске турнеје нашег државног тима, црвено-бели неће смањивати интензитет тренинга, а у неким сегментима, како Буач најављује, чак ће га и повећати. Пред њима је још шест утакмица до завршетка јесењег дела сезоне, у којима планирају да уложе максимум напора како би сачували трећу позицију на табели, на којој се тренутно налазе.

„Желимо да током паузе разиграмо што више играча, јер у првом првенственом дуелу који нам следи, а то је сусрет код куће с Радником из Сурдулице, нећу моћи да рачунам, због картона, на Синишу Саничанина и Марка Вукасовића“, рекао је Буач.

„План нам је да одиграмо три контролне утакмице, а у овом тренутку једино је сигурно да ће нам сутра (среда), од 11 сати, ривал бити српсколигаш Цемент из Беочина. Желимо да проверу форме имамо и у суботу, као и у следећу среду, али у овом тренутку још увек не знам имена потенцијалних супарника. Сутра, као и за недељу дана, шансу ће добити фудбалери с мањом минутажом, док ми је идеја да у суботу наступимо с најбољим саставом.“

Евидетно је да ће Буач на позицији Саничанина шансу указати Бразилцу Ренану да Силви Алвешу, а биће занимљиво видети ко ће заиграти уместо Вукасовића на месту задњег везног. Ту више фудбалера равноправно конкурише за то да добије тренерово поверење.

„Не бих баш на тај начин гледао на укупну ситуацију, јер све ће зависити од тога како ће појединци тренирати током паузе и како ће се снаћи у контролним сусретима. То ће ми бити једини параметри којима ћу се руководити. Наравно, зна се осовина тима, али желим да проверим поједнице и установим да ли су и колико спремни да пруже максимум. Виде се и трагови замора, јер је с радом доста играча почело још у јуну и иза њих је много утакмица. Уз то, ја сам трећи шеф стручног штаба од летос, свако од нас има неки свој стил вођења тима, а не треба заборавити ни на чињеницу да је већи број првотимаца стигао тек на самом крају прелазног рока и да су се физички припремали током пуне сезоне.“

Црвено-бели имају жељу да сачувају треће место на табели, самим тим и да се изборе за што бољу стартну позицију када пролећни део Суперлиге буде почео.

„Основни план нам је да у преосталих шест првенствених рунди будемо што бољи и одговоримо изазовима који су пред нама. Због тога ћемо комбиновати рад на тренинзима. Жеља ми је да поправимо физичку спрему колико год је то могуће, али и да додатно уиграмо линије тима. Тренираћемо и два пута дневно, а играчи ће бити повремено одвајани у групе, у зависности од тога ко буде планиран за поједине тренинг сусрете. У сваком случају, не бих ишао толико унапред с такмичарским амбицијама до краја јесени, јер се руководим начелом да нам је увек прва следећа утакмица најбитнија. У овом случају, то је сусрет са Сурдуличанима, у којем се, како се показало да смо резултатски бољи и успешнији као домаћини, надамо освајању сва три бода“, рекао је Владимир Буач.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести