Влаховић: Морамо да освојимо шест бодова у октобру

Репрезентација Србије игра важне мечеве за пласман на Светско првенство у Катару. Орлови у суботу гостују Луксембургу, а 12. октобра дочекују Азербејџан.
2
Фото: Youtube Printscreen

У последњем колу, 14. новембра очекује их дуел са Португалом. Наши репрезентативци морају савладати прве две препреке како би дошли у ситуацију да на затварању квалификација бију битку за прво место, и директан пласман на највећу смотру фудбала. Сви у редовима наше селекције су велики оптимисти и очекују максималан учинак у утакмицама са Луксембургом и Азербејџаном

Пуца од самопуздања наш нападач Душан Влаховић, који игра у изванредној форми.

- Ништа нас не занима осим победа. Приступ ће бити максималан, силно смо мотивисани и квалитетни да то и остваримо. Са Луксембургом ће бити тешко, незгодан су ривал али показали смо већ да смо бољи од њих и да све зависи од нас. Нисмо под притиском, већ осећамо обавезу како према себи самима тако и према навијачима да дамо све од себе. Еуфорије нема, узбуђеност се више примећује код наше јавности: ми смо врло смирени и посвећени циљу – рекао је голегетер Фиорентине.

Влаховић је уверен да ће Србија славити у оба дуела.

- За разлику од неких претходних квалификација играмо добро, резултате имамо у контунитету и самопуздање је огромно. Не верујем да ће нам се десити, као прошле сезоне, да станемо на последњој препреци ка Европском првенству. Тада смо се још увек ,,тражили“, сада је темељ постављен и резултати су једино о чему размишљамо. Гледајући тако имамо главни предуслов за велике ствари – поручио је Влаховић.

Оптимиста је и дефанзивац Стефан Митровић.

- Сви су се већ уверили да смо репрезентација за велике ствари. Максимално смо позитивни, ређамо успехе и то је јако важно. Идемо на шест бодова у наредна два дуела, али не потцењуејмо никога. Најтеже је играти против неког ко је на папиру слабији од тебе, али уверен сам да нам то овог пута неће бити препрека. Максимално смо концентрисани и идемо ка свом циљу – рекао је штопер ,,орлова“.

Слично размишља и голман Марко Дмитровић.

- Све је јасно, морамо победити оба противника. Посвећени смо тренутно Луксембургу, о Азербејџану ћемо после размишљати. Јако је битно да добро уђемо у прву утакмицу, и одмах поставимо ствари на своје место. Не сме се ући у драматичан финиш. Верујем да то можемо и да ћемо још једном савладати Луксембуржане. Не бежимо од улоге фаворита и једва чекамо да тај статус оправдамо  - рекао је Дмитровић.

Подсетио је голман Севиље на претходне дуеле са Луксембургом.

- Два пута смо играли у последње две године и оба пута славили. Код њих је било јако тешко, мучили смо се док нисмо постигли трећи гол. Сада то морамо избећи и мирније одиграти завршницу меча .

Задовољан је Дмитровић у свом новом клубу.

- Сјајан клуб! Све што сам тражио добио сам тамо. Организованост и такмичарске амбиције су на највишем нивоу. Вредно радим, дебитовао сам и чекам праву прилику да се докажем. Тренер је задовољан мојом посвећеношћу и пружа ми велику подршку – поручио је Дмитровић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести