ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ИСТОК Победа свадбени дар капитену

Фудбалери дебитанта из Ченте забележили су историјску победу на градском стадиону у Кикинди победивши домаћина са 2:3. Занимљиво је истаћи да су гости из Ченте на меч са домаћином допутовали са свега 13 играча, а разлог је био што је чак њих седморо било на свадби  капитена Слободана Ескића.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

По завршетку сусрета сви су једногласно изјавили да су победу посветили капитену као свадбени дар.  

Гости су већ у 6. минуту повели , након што је најбољи играч сусрета Стојановић упослио свог суиграча Добрића, а овај је искористио грешку одбране и савлдао голмана домаћина Харјовића. Десет минута касније исти актери поново су надмудрили домаћу одбрану и Добрић се још једном уписао у листу стрелаца.

Трудили су се домаћини да смање резултат, стварали идеалне шансе, али је голман Савков из гостујућег тима био на висини задатка. У 74. минуту у казненом простору Баната оборен је Ђукић и судија је показао на белу тачку, са које је искусни Радован Илић.  То је дало крила домаћим фудбалерима да још жешће крену према голу голмана из Ченте, али безуспешно. И у 81. минуту гости су преко Стојановића постигли и трећи погодак и решили меч.     

М. С.

 

КИКИНДА: Градски стадион, гледалаца око 100, судија: Шуљагић (Банатски Карловац). Стрелци: Илић у 74. (из пенала) и Лаништанин у 85. за Кикинду, а Добрић у 6. и 16. и Стојановић у 81. минуту за Банат. Жути картони: В. Китановић, Вокић, Крџалин (ОФК Кикинда), а Марковић и Чукић (Банат).

КИКИНДА: Харјровић 7, Нешић 5 (Важић 6), Илић 7, Утржан 6, В. Китановић 5 (Крџалин 6), Кресоја 6, Красин 5 (Д. Вукобрат 7), Рељић 6, Вокић 6, Ђукић 6, Лаништанин 7.

БАНАТ: Савков 7, Стојић 6 (Цветковић 7), И. Ракетић 7, С. Ракетић 7, Марковић 7, Ђукић 7, Јовановић 7 (Симић), Грубор 7, Добрић 8, Стојановић 8, Максимовић 7.

 

Нафтагас - Слобода  2:2 (1:1)

После две деценије у Елемиру је одигран меч војвођанске фудбалске лиге и завршен је поделом плена. Гости из Нових Козараца су повели лепим поготком који је у 15. минуту постигао Никола Јовановић. У 33. минуту Панић је изједначио резултат. 

У наставку игру домаћин је желео да дође до прве победе, имао прилике за то, а у 84. минуту Роберт Бакош савладао је голмана из Нових Козараца за вођство од 2:1. У самом финишу сусрета гостујући играч Јовановић још једном је савладао домаћег голмана и тако су гости однели бод.   

М. С.

ЕЛЕМИР: Игралиште Нафтагаса, гледалаца 400, судија: Милосављевић (Ковин). Стрелци: Панић у 33. и Бакош у 84. за Нафтагас, а Јовандић у 15. и 89. минуту за Слободу.

НАФТАГАС: Бачало 7, Прашћевић 7 (Марков 7), Давидовац 7 (Аћимов), Попов 7, Бакош 8, Петров 8, Јанков 7, Голијанин 7, Грбан 7, Панић 8 (Контић 7, Барањи 8.

СЛОБОДА: Живков 7, Ратко 7 (Богојевић 7), Штеванов 7, Јовандић 8, С. Ћулибрк 8, Галић 8, Цвијановић 7, М. Спахић 7 (Ћосић), Гавриловић 7 (О. Ћулибрк), Ма. Зечевић 8, Ж. Попов 7.

 

Јединство (НБ) – Бегеј 3:1 (0:1)

У првом полувремену гости су били много конкретнији искористили лежерност домаће одбране и дошли до вођства у 38. минуту када је Милан Тројановић прошао по левој страни и спретно савладао истрчалог Баркоција. У наставку сасвим друга слика домаћи су кренули силовито и изједначили већ у првом минуту наставка. Искусни Огњен Малеш је спретно извео слободан ударац, лопта је погодила неког од гостујућих фудбалера и завршила у мрежи. За вођство Јединства поново је заслужан Малеш, који је идеално из корнера пронашао свог  капитен Марка Њагрина, који је све надвисио и главом постигао водећи гол.

У последњем минуту грешку голмана Умићевића искористио је Александар Киурски и ефектним голом запечатио судбину борбеног састава из Житишта.

Ст. Давидовић

НОВИ БЕЧЕЈ: Стадион крај Тисе, гледалаца: 200. Судија: Радуловић (Елемир). Стрелци: Малеш у 46, Њагрин у 60. и Киурски у 89. за Јединство, а Тројановић у 37. минуту за Бегеј. Жути картони: М. Пецарски, Матић, Дражић, Њагрин (Јединство), Ћурчија, Д. Мијатовић, С. Мијатовић, (Бегеј).

ЈЕДИНСТВО (НБ): Баркоци 7, Њагрин 7, М. Пецарски 6 (Балабан -), Матић 7, Киурски 7, Малеш 7, Бабић 6 (Лалић -), Н. Пецарски 6 (Дражић -), С. Станковић 6, Ћулум 7, Видић 6

БЕГЕЈ: Умићевић 5, Ј. Мијатовић 6, Д. Мијатовић 6, Смаилагић 6, Красић 6, Тројановић 7, Ћурчија 6 (С. Мијатовић -), Прошић 6, Нинић 6, Свејтлица 6, Ристић 6

 

Пролетер – Црвена звезда 3:0 (1:0)

Изгледа да се новајлије у овој лиги из Војвода Степе још  нису привикли на такмичење. Гости су нападали, били су борбени, али у завршници нису имали среће. Домаћини су то искористили.

Р. Јовановић

 

БАНАТСКИ КАРЛОВАЦ: Игралиште Пролетера, гледалаца 400, судија Јанковић (Панчево), стрелци: Тимић  у 13.  и 58. (из пенала) и Томић у 50. минуту, жути картони: Милошевић (Пролетер), Јефтинић, Поповић, Томац, Бојанић, Вукмировић.

ПРОЛЕТЕР: Тодоровић 8, Гетејанц 8, Миковић 8, Бобић 8 (Милошевић 8), Томић 8, Ђорђевић 8,Тимић 9, Настановић 8, Владић 7, Побра 8, Грбић 8 (Караклич 8).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ћирковић 7, Томин 7, Томац 6, Станојевић 6, Вукоје 6 (Бојанић 6), Ђорђевић 6, Раденковић 7( Матијевић ), Кубуровић 6, Поповић 6, Лончарски 6, Јефтинић 6, Шаренац 6. 

 

Крајина - Младост (О) 2:2 (2:2)

Домаћини су повели погодком Милоша Милошевића у 7. минуту, а то је и чињеница да је овом стрелцу практично помогао голман гостију Луковић који је неспретно интервенисао. Резултат је повећао Ковачевић и очекивала се права катастрофа гостију из Омољице. Међутим у 33. минуту гости су преко Јавора смањили на 2:1, а четири минута пре одласка на одмор и поравнали резултат голом искусног Гиговића.

Мада су у наставку имали и играча више због искључења гостујућег првотимца Антића, Крајишници у ову бројчану предност играча нису искористили.

М. С.

КРАЈИНА: Стадион Крајине, гледалаца 200, судија: Субић (Вршац). Стрелци: Милошевић у 7. и Ковачевић у 27. за Крајину, а Јавор у 33. и Гиговић у 41. минуту за Младост. Црвени картон: Антић у 60. минуту (Младост).

КРАЈИНА: Ђ. Родић 7, М. Иванчевић 7 (Грмуша 7), Ковачевић 8, Кукољ 7, Мирчетић 7, Вучковић 7 (Стојановић 7), Б. Иванчевић 7, М. Милошевић 8, Вукоје 7, Богић 7 (Јухас 7), Алексић 7.

МЛАДОСТ: Луковић 6, Граховац 7, Целин 7, Антић 6, Павловић 7, Савков 7, Гиговић 8 (Сакић), Јавор 8, Пештерац 7, Јуришић 7, Симоновић 7.

 

ЖАК - Будућност (СЦ) 3:0 (0:0)

У првих 45. минута игре није било прилика. међутим, у наставку су кикиндски железничари три пута затресли мрежу гостујућег голмана Марића. Прво је Данијел Кочиш у 48. минуту избио сам испред голмана Томислава Марића и успео да га превари поготком. Два минута касније поново су се радовали „жути мрави” са Вашаришта јер је нови играч Немања Врбачки из непосредне близине погодио мрежу.  Трећи погодак дело је Марка Раткова у 79. минуту. Овај млади нападач понео је лопту са неких 40 метара ,  потом је стигао на двадесетак метара и оштрим шутем погодио мрежу голмана гостију.

Могли су домаћини да постигну још који погодак. Гости из Српске Црње приказали су бледу игру..     

М. Секулић

КИКИНДА: Стадион Вашариште, гледалаца око 300, судија: Јоцић (Книћанин), стрелци: Кочиш у 48. Врбачки у 50. и Ратко у 79. минуту. Жути картони: Ратко, Фућак (ЖАК), Ковачевић, Ђукановић (Будућност).

ЖАК: Митровић 7, Лолић 7 (Димитрић), Латковић 7 (Бербаков), Ратко 8, Јанков 7, Кочиш 8, Радивојац 7, Коцкар 7, Ђурђевић 7, Фућак 7, Врбачки 8 (Крнић 7).

БУДУЋНОСТ: Марић 6, Васиљевић 7, Н. Ковачевић 6 (Стојић 6), Топић 6, Аранитовић 6, Прокин 6, Перин 6 (Манојловић), Ковачевић 6, Јовандић 6, Ђукановић 6 (Лукин), Прпа 6.

 

РЕЗУЛТАТИ

Пролетер (БК) - Црвена звезда (ВС) 3:0, ЖАК - Будућност 3:0, Борац (Ст) - Раднички (С) 4:1, Нафтагас - Слобода 2:2, Кикинда - Банат (Ч) 2:3, Крајина - Младост (О) 2:2, Јединство (НБ) - Бегеј 3:1, Јединство (БК) - Слога 2:1

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести