ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ЈУГ Историјски успех Шајкашана

Јадран - Борац (Ш) 2:3 (1:1)
lopta1
Фото: pixabay.com

Борац из Шајкаша од јесени ће играти у Српској лиги – Војводина. Из лиге су испали, Југовић из Каћа, Јадран из Голубинаца, Подриње из Мачванске Митровице, Црвена звезда из Новог Сада, Сремац из Војке, а уколико се Младост из Новог Сада не пласира у Прву лигу, испашће и Слога из Темерина. Нови чланови су Раднички из Шида, првак Сремске лиге, Ветерник првак Новосадске лиге и Дунав из Старих Бановаца испао из Српске лиге-група Војводина. У баражу са попуну лиге су другопласирани Доњи Срем из Пећинаца, из Сремске лиге и ТСК из Темерина, другопласирани тим Новосадске лиге. 

ГОЛУБИНЦИ: Игралиште Јадрана, судија Деспотовић (Огар).Стрелци: Којчиновић у 35. и Димић у 60. за Јадран, а Бановић у 25, гргић у 77. и С. Гавриловић у 85. минуту за Борац.

ЈАДРАН: Мартиновић 7, Вучковић 7, Јакшић 7, Драгановић 7, Вуколић 7, Којчиновић 7 (Вукасовић 7), Јуришић 7 (Пуљиз 7), Димић 7 (Наглић 7), Карна 7 (Комненовић 7), Шестовић 7, Марковић 7. 

БОРАЦ: Студен 7, М. Гавриловић 7, Кованушић 7, Топић 7, Бановић 7 (Станковић 7), Милетић 7 (Ђаковић 7), С. Гавриловић 7 (Митровић 7), Гргић 7, Зечевић 7, Миловац 7, Божић 7.

Играо се занимљив фудбал.Гости повели преко Бановића, а домаћини после добре и нападачке игре поравнали.Којчиновић је повратну лопу само вратио у гостујућу мрежу .У наставку играчи Јадрана своју бољу игру крунисали су и вођством.И после тога домаћини играју добро, али ни ривал се не предаје.У финишу утакмице гости преузели  потпуну иницијативу и плод такве игре два гола у домаћој мрежи. После завршетка меча Шајкашани су чекали вести из Новог Сада са Детленире и када су сазнали да је утакмица између Новог Сада и Јединства завршпена без,победника  почело је неописиво славље фудбалера Шајкаша.

И. Маленчић

Будућност (СН) - Слога (Т) 1:0 (1:0)

САЛАШ НОЋАЈСКИ: Игралиште  Будућности, судија О. Митровић (Рума).Стрелац: Никола Грујић у 44. минуту.Жути картони: Радосављевић, Јефтић, Рого (Будућност), Пастор, Зелић, Н. Грујић, Д. Грујић, Никола Томић (Слога).Црвени картон: Мијаиловић (Слога).

БУДУЋНОСТ: Чупић 8, Ненад Грујић 8, Радосављевић 8 (Станић 7), Јефтић 8, Никола Грујић 8, Ђукић 8, Рого 8, Павловић 8, Влаисављевић 8, Добо 8, Јошић 8 (Симовљевић 8).

СЛОГА: Глишић 8, Пастор 7, Немања Томић 7, Зелић 7, Краговић 7, Мијић 7, Мијаиловић 6, Грубовић 7, Н. Грујић 7 (Ергарац 7), Д. Грујић 7 (Ђурђевић 7), Топић (Никола Томић 7).        

Домаћини, су играли много боље, од ривала, али, су успели да реализију само једну шансу.Али, и тако су остварилили историјску победу за опстанак у лиги. Јефтић је убацио дубинску лопту пред гол гостију, а Никола Грујић је био најбржи и чак је на крају када је претрчао одбрану гостију и лако матирао голмана гостију Глишића.

М. Симић

Подунавац - Хајдук (Д) 1:1 (0:1)

БЕЛЕГИШ: Игралиште Подунавца, судија Тамара Лазаревски (Нови Сад).Стрелци: Балетић у 65. за Подунавац, а Живковић у 10. минуту за Хајдук.

ПОДУНАВАЦ: Тарбук 7, Шобот 7 (М. Н. Живковић 7), Балетић 8 (Солдатовић 7), Милош Живковић 7, Сарачевић 7, Зоговић 7, М. С. Живковић 7, Јоксовић 7, Цвјетојевић 7, Божиновић 7, Стојановић 7. 

ХАЈДУК: Јокић 7, Малић 7 (Симић 7), Халиловић 7, Симикић 7, Цвијић 7, Ристрић 7, Савићевић 7 (Босанчић 7), Стојшић 7 (Маричић 7), Совиљ 7, Живковић 7, Атић 7 (Милановић 7). 

Мада су домаћини играли боље и имали више повољних шанси још у првом полувремену, гости су први повели.После изједначења домаћини су имали још неколико добрих прилика, али гости у одбрани су били и спретнији и срећнији и плод такве игре је и освојен бод.  

М. Градић

Раднички (НП) - Црвена звезда 0:0

НОВА ПАЗОВА: Стадион  Радничког, судија Јевтић (Руменка).

РАДНИЧКИ: Танасић, Новевски, Бртка, Зорић, Девић, Симић, Миловчевић (Шавија), Бојић (Чортановачки), Балешевић (Микић), Суботић,  Стикић (Јаворац).   

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Војводић, Ћелић, Јокић, Ерор, Докић, Хајризи, Николић, Јеремић, Крповић, Станковић, Звекан.   

Када се повредио Докић, и изашао из игре, гости нису имали ни једну замену, па су утакмицу завршили са десет играча.

        Б. К.

Цемент - Сремац (В) 3:0 (0:0)

БЕОЧИН: Стадион Цемента, судија: Радић (Ириг). Стрелци: Јакшић у 67. Марјановић у 69. и Буквић у 74. минуту. Жути картони: Сапунyић (Цемент).

ЦЕМЕНТ: Мијановић 7, Пековић 8, Унгар 7 (Буквић 7), Јовишић 8 (Лаковић 7), Јевић 8, Мандић 7, Јакшић 7 (Миликић 7), Сапунyић 7 (Вукашиновић 7), Вилотијевић 8, Попадић 7, Бајић 7 (Марјановић 7).

СРЕМАЦ: Травица 6, Кубуровић 6, Бежановић 7, Шашић 6, Маринковић 7, Кнежевић 6, Б. Ранков 6, Станишљевић 6, В. Ранков 6 (Средојевић), Ђуричиновић 6, Спаловић 6.

Фудбалери Цемента на најлепши начин завршили првенство. Тим Сремца успео је да одоли нападима домаћина само у првом полувремену.

У другом делу поготово у финишу утакмице квалитет фудбалера Цемента је дошао до изражаја.

Серију лепих голова запоћео је акшић у 67. минуту на ефектан начин. Само неколико минута касније у листу стрелаца уписао се и Марјановић. Тачку на одличну партију фудбалера Цемента ставио је Буквић лепим поготком.

Б. Старчевић

Младост (БЈ) – Подриње 5:1 (1:1)

БАЧКИ ЈАРАК: Спортски центар Ливадица, судија: Вукмановић (Нови Сад), стрелци: Вучковић у 45, Ловре (из пенала) у 64, Антонић у 66, Стојановић у 71. и Ковачевић у 80. за Младост, Ђурђевић у 44. за Подриње. Жути картони: Ђукић (Младост), Мијаиловић, Ђурђевић (Подриње).

МЛАДОСТ: Боројевић 7, Вејин 7 (од 65. Дринић - ), Стојисављевић 7, Ловре 8, Стеванчевић 8 (од 72. Вулетић - ), Стојановић 8 (од 80. Радоња - ), Ђукић 7,5, Ковачевић 8,5, Вучковић 8 (од 80. Субашић - ), Куртиши 8, Шкавић 7 (од 46. Антонић 8).

ПОДРИЊЕ: Релић 6,5, Пршић 6,5, Ђурђевић 7 (од 78. Стевановић - ), Миражић 6, Делић 6,5, Мијаиловић 7, Арсеновић 7 (од 72. Лацковић - ), Томић 7, Туцаковић 6, Ивић 7, Лукић 6,5 (од 70. Јанковић - ). Минут пре одласка на одмор, Лазар Ђурђевић је шутирао, лопта је погодила дефанзивца домаћина, променила смер, па је голман Боројевић остао у раскораку – 0:1. Чим се кренуло са центра, Милош Ковачевић је проиграо Андреја Вучковића, а најбољи стрелац Младости је ставио тачку. Статива је била савезник гостију из Мачванске Митровице после ударца Вучковића, одличне шансе нису искористили Куртиши, Ђукић и Ковачевић, уз добре реакције голмана Ненада Релића.  У 64. минуту, Туцаковић је фаулирао Антонића, судија Вукмановић је био добро постављен и досудио је пенал, чији је реализатор био штопер Александар Ловре – 2:1. Корнер је извео Ковачевић, улогу асистента је одиграо Вучковић, док је Лука Антонић, на линији, закуцао лопту у мрежу. Горан Стојановић је од клупе за резервне играче кренуо у слалом, нанизао је четворицу, улетео у казнени простор и елегантно нациљао мету.  Полувреме из уyбеника, употпунио је расположени Милош Ковачевић, заслужио је да се упише у листу стрелаца, јер је учествовао у скоро свим акцијама и слао ветар у једра саиграчима.

М. Менићанин

Југовић - Слога (Е) 3:3 (2:1)

КАЋ: Спортски центар Сигет, судија: Граховац (Нови Сад). Стрелци: Томић у 11. Ђекић у 17. и Николић у 72. за Југовић, а Мачвански у 14. и Ивковић у 74. и 92. минуту за Слогу. Жути картони: Черњак, Ђекић, Јелић (Југовић).

ЈУГОВИ: Младеновић 7, Самарyија 7, Дакић 7, Срдић 7, Томић 7,5, Черњак 7, Вукелић 7, Ђекић 8, Свитић 7, Јелић 7, Николић 8.

СЛОГА: Илић 7, Рукавина 6,5 (Бојанић 7), Пендо 7, Џибрић 7 (Ивковић 8), Вујовић 7, Ковачић 7,5, Белић 7, Херцег 7, Матић 6,5, Стојчић 7, Мачвански 7,5.

Пропустили су домаћини прилику да се од овог ранга опросте победом пошто ће наредне сезоне играти у Новосадској лиги. Имали су вођство од два гола предности, али су у судијској надокнади примили трећи гол и меч завршили нерешеним резултатом. У 11. минуту на центаршут Ђекића, Томић је савладао голмана гостију. Три минута касније Ердевичани су успели да поравнају резултат. На одбијену лопту натрчао је Мачвањски, а Младеновић био немоћан. Одлични Ђекић заслужан је за ново вођство Каћана, а асистирао му је Николић. Када је у наставку Николић по трећи пут савладао Илића чинило се да ће бодови остати „Сигету”, међутим упорни гости су преко резервисте Ивковића најпре смањили резултат, да би исти играч у другом минуту судијске надокнаде се најбоље снашао у гужви и пронашао пут ка мрежи за реми. 

М. По.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести