Војвођанска лига – север

Црвенка – Војводина (БГ) 0:5 (0:3)
fudbal
Фото: pixabay.com

ЦРВЕНКА: Стадион „Милорад Џомба“. Судија: Милешевић (Нови Сад) 8. Стрелци: Б. Јелић у 7. Пеленгић у 16. Виновић у 45. и 54. и  Врањеш у 64. минуту. Жути картон: Ј.Суботић (Црвенка)

ЦРВЕНКА: Гостовић 7, Ђуричковић 6, Ивић 6, Ј.Суботић 6, Ми.Керекеш 6, Максимовић 6, Бешић 6, М. Суботић 6, Бакић 6, Тодоровић 6, Ма. Керекеш 6

ВОЈВОДИНА: Милованов -, Прерадов 7 (од 46. Стефанов 7), Б. Јелић 7 (од 60. Врањеш 7 ), Пеленгић 7, Виновић 7,5 ( од 67. Проданов -), Н.Ћулум 7,

Лидер на табели био је неумољив према домаћинима. Гости су у свим елементима игре надвисили домаће фудбалере Црвенке уверљивом победом и тиме потврдили да су заслужено јесењи прваци.

За разлику од свог колеге на супротној страни, Милованова, голман домаћих Растко Гостовић имао је пуне руке посла и ,после свега, примио је „само“ пет голова. Имали су Бачкоградиштанци још сијасет прилика да савладају Гостовића   и потпуно демолирају  Црвенчане .

Серију голова започео је Братислав Јелић у 7. минуту ударцем главом. Удвостручена предност гостију уследила је у 16. минуту преко Пеленгића прецизним ударцем са десетак метара. У последњем минуту првог дела утакмице уследио је погодак  Виновића  на асистенцију Бојана Ћулума. У 9. минуту наставка утакмице Виновић се по други пут уписао у стрелце и овог пута уз несебичну помоћ Бојана Ћулима.

Четири минута је требало да прође како је у игру ушао Врањеш и нашао се у идеалној позицији и са десетак метара матирао Гостовића за коначан резултат.                                                     

Т. Јововић

 

Бачка (П) - Младост (А) 2:2 (0:1)

ПАЧИР: Игралиште  Бачке, судија: Васиљевић (Оџаци), стрелци: Јекнић у 75. Д. Караклајић у 84. за Бачку, а Мишковић у 20. Јововић у 90. минуту за Младост.

БАЧКА: Сабо 6,5, Н. Мајус 6,5, Кујунџић 6, Панић 6,5, Чабрило 6,5, Дондур 6 (К. Мајус 6), Ђурановић 6,5, Д. Караклајић 7, Шијачић 6,5, Јекнић 7,5 (Бачић ), Бакић 6,5.

МЛАДОСТ: Марковић 6,5, Ђери 6,5, К. Јововић 7,5, Вејиновић 6,5, Басарић 6,5 (Думић 6), Н. Јововић 6,5, Вукадиновић 6,5, Репајић 7 (Дивљан 6), Златковић 6,5, Репац 6,5, Мишковић 7,5.

Била је то чврста и тешка утакмица. Домаћи су стегнуто ушли у утакмицу, играло се доста неповезано са пуно грешака, то су гости искористили и пррко Мишковића повели.  У финишу утакмице чак три поготка, прво се у петерцу најбоље снашао Лука Јекнић и ударцем главом изједначио резултат. Шест минута касније после продора Кујунџића, Караклајић је постигао погодак. Ипак, на крају гости су усопели да изједначе , центрирао је Репац, а Т. Јововић је послао лопту у мрежу.

С. Стојиљковић

 

Младост (Т) – Младост (БП) 2:0 (0:0)

ТУРИЈА: Игралиште Младости , судија: Крушић (Сента). Стрелци: Јовић у 48. и Губаш у 73.минуту. Жути картони: Плавшић (Младост Бачки Петровац).

МЛАДОСТ (Т): Ађански, Адамовић, Радуловић, Васић, Губаш, Јовић, Срданов, Миловановић, Гашић, Икрашев, Комленић.

МЛАДОСТ (БП): Лења, Ожват, Јакуш, Брајковић, Плавшић, Ђаковић, Зорић, Кања, Стојаковић, Кавчић, Бероња.

Пред утакмицу са Бачкопетровчаниматренер Кнежевић на распологању је имао само 12 играча, па се са великом опрезношћу ушли Туринци у меч. Прво полувреме није донело превише узбуђења. Шут Комленића са полудистанце, који је голман гостију Лења успео да избаци у корнер једино је што је вредно помена. Обе екипе играле су опрезно без ризика, стрпљиво чекајући грешку противника.

Други део игре био је знатно садржајнији и већ у 48 минуту сналажљиви Јовић евро голом са двадесетак метара савладао је Лењу. Гости су се након примљеног гола тргли и у 64. минуту имали зицер када је голман Ађански, након шута Стојаковића, лепом парадом сачувао свој гол.

Утакмицу је преломио штопер домаћих Губаш у 73. минуту када је, након корнера Срданова, са друге стативе главом дуплирао предност домаћих. До краја утакмице вредно је истачи два ударца Комленића . Св.  Срданов

 

Бајша - ЧСК Пивара 4:1 (3:1)

БАЈША: Стадион Бајша, судија: Шћепановић (Крушчић), стрелци: Тресиглавић у 10. Лекаји у 17. и 60. Жембери у 26. за Бајшу, а Крстановић у 43. минуту за ЧСК Пивару.

БАЈША: Дамјановић 7, Манојловић 7, Тресиглавић 8, Д. Рахић 7 (Иванов), Калуђеровић 7 (Рушак), Лекаји 8, Маријановић 7, Жембери 8 (Дер), Кривокапић 7 (Мајкић), Стојановић 7, Батори 7 (Борош).

ЧСК ПИВАРА: Вујасиновић 6, АНдрић 6, Јеврић 6 (Павлов), Которов 7, Лаковић 7, Милановић 6,5, Поткозарац 6,5 (Антуновић), Темуновић 7, Ракић 6,5, Крстановић 7 (Срна), Јаковљевић 6,5.

Фудбалери Бајше вога пута су лако савладали екипу  ЧСК Пиваре. Већ у првом полувремену су решили све дилеме. Тресиглавић је у 10. минуту постигао гол, да би Лекаји и Жембери наставили да решетају мрежу. Гости су успели попстићи погодакз два минута пре краја првог полувремена преко Крстановића. У другом делу  домаћи су погодили и пречку и стативу и и преко Лекајиа постигли још један погодак. .

С. Ст.

 

Његош - Текстилац 1:0 (:0)

ЛОВЋЕНАЦ: Стадион Његоша, судија Шипиш (Србобран), стрелац: Боговац у 75. минуту.

ЊЕГОШ: Марковић 7, Варга 8, Вујошевић 7, И. Кочиш 8, Савовић 8, Боговац 8, Тешановић 7, С. Кочиш 8, Бојовић 8, Бугарник 7 (Савановић), Бичкеји 7.

ТЕКСИЛАЦ: Игњатовић 7, И. Јовановић 7 (Мијатовић), Шаренац 7, Гостовић 6,5, Д. Јовановић 6,5 (Стакић), Божичић 7,5, Пешић 7,5, Прелић 7, Радојчић 6,5 (Ђокић), Митровић 7, Стевановић 6,5.

Одлична фудбалска предства на стадиону Његоша. Фудбалери домаћина су заслужено победили. обедник је одлучен у 75. минуту. Била је то одлична акција домаћина Урош Бојовић је послао лопту до Боговца, а Војовић је лепо пронашао Боговца који је пласирао лопту у мрежу.

У финишу гости су покушавали да изједначе али нису успели.

С. Ст.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести