Војводина Бачко Градиште: Меч с Куцуранима одређује првенство

После подуже паузе, креће наставак првенствене трке Суботичке фудбалске лиге.
Vojvodina Backo Gradiste
Фото: Екипа Војводине из Бачког Градишта с победничким пехаром

Вољом жреба, лидер Искра из Куцуре већ на старту гостује другопласираној Војводини у Бачком Градишту. Имајући у виду да Куцурани имају само бод предности, Градиштанци се надају да ће већ у недељу по подне заменити места на табели.

- Вредно смо радили месец и по дана и потпуно спремно дочекујемо старт наставка првенства. То смо на најбољи начин потврдили пре пар дана победивши војвођанског лигаша Јединства из Новог Бечеја са 3:1. Иначе, одиграли смо осам утакмица током припрема и забележили четири победе, а  по два пута играли нерешено и изгубили. Победимо ли на старту, а верујем да хоћемо, биће то додатно самопоуздаје за нова два дербија, гостовање у Бајмоку  и у трећем колу пред нашим навијачима против Пролетера из Равног Села, који нам је јесенас једини нанео пораз (1:2). - размишљање је тренера Бачкоградиштанаца Лазара Дабижљевића. Војводина се успешно такмичи на два фронта. Пехар победника купа на територији ФСО Бечеј - Србобран је већ у њиховој витрини, потом су били успешни у првом колу купа на територији ПФС Суботица а 13. марта чека их четвртфинална утакмица у Хајдукову против Виноградара.

- Многи запостављају куп такмичење, а ми се радујемо што смо довде догурали. Иако играмо у гостима, очекујемо да изборимо пролаз у полуфинале, јер ће то бити нови изазов са квалитетном екипом, који ће нам послужити да реално видимо где смо. Имамо квалитетан играчки фонд, добро се ради, клуб је организован и све то ваља валоризовати на најбољи начин - оптимиста је први човек бачкоградиштанске Воше Горан Кудрић. Дерби подручне лиге привлачи велику пажњу љубитеља фудбала у Градишту и околним местима, па се очекује леп амбијент.                          

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести