Војводина чека још новајлија, али рад не трпи

По повратку из Етно-села Станишићи у БиХ, наставили су фудбалери Војводине са свакодневним радом на путу ка жељеном уигравању линија тима и достизању такмичарске форме.
Trening Vojvodine/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић/ С једног тренинга фудбалера Војводине

Почетак новог првенства у Суперлиги Србије све је ближи и времена да се екипа скоцка све је мање. Свесни су тога и у стручном штабу суперлигаша из највећег града у северној Покрајини, а шеф Александар Веселиновић, упрокос својеврсном цајтноту, не губи веру у то да ће Воша до 21. јула бити спремна да покаже шта и колико тога може. Посао му отежава чињеница да је прелазни рок и даље отворен, да још увек не може да зна с којом и каквом екипом ће располагати када лига крене, али је остао, утисак је, добро расположен и насмејан.

- У ходу уигравамо фудбалере који нам пристижу, попут Фофане, Ђорђевића и Зломислића и баш због тога су нам тренинг-утакмице од велике важности - нагласио је Веселиновић. - Видело се и у дуелу са Звијездом у Угљевику да момци нису синхронизовани, али ми је драго и задовољан сам што су, после нешто споријег уласка у жељени ритам, показали да имају потенцијал. До 60. минута деловало је то сасвим солидно, добро се трчало, а онда смо желели да на делу видимо скоро све играче на које тренутно можемо да рачунамо. Преостаје нам да наставимо с радом и да се надамо да ће у данима који су пред нама међу кандидате за тим стићи још неки нови играчи.

Већ сутра (уторак у 18 часова, стадион “Карађорђе”, слободан улаз), Војводина има нову проверу, јер ће јој у госте доћи екипа Урала из Јекатеринбурга, члан руске Премијерлиге.

- У тој утакмици мањи број играча добиће прилику да покаже своје умеће, јер смо у заостатку с припремним сусретима - додао је шеф струке у новосадском суперлигашу. - Уз то, морамо да радимо по убрзаном методу, јер имамо доста нових фудбалера, али још увек немамо комплетирану селекцију. Остаје нам обавеза да колико-толико спремни дочекамо почетак првенства, па они који против Урала не буду добили шансу, имаће могућност да заиграју против Бечеја 13. јула, а онда ћемо видети ко ће и колико наступити у дуелу с Катаром, дан касније - додао је Веселиновић. 

Није тајна да се ових дана очекује да поједини нови фудбалери ставе потпис на уговоре с Вошом и могуће је, како сазнајемо, да се неки посао заврши већ данас. Поучени неким ранијим искуствима, Новосађани не желе у јавност да излазе с њиховим именима, већ ће то учинити тек када ти момци заиста потпишу и обавежу се на верност црвено-белима. До тада, екипа наставља припреме с постојећим играчким кадром, уз изражену жељу да учини све како би што спремија дочекала премијерну првенствену утакмицу 21. јула, када на “Карађорђу” дочекује Младост из Лучана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести