ВОЈВОДИНА ДАНАС ДОЧЕКУЈЕ ЕКИПУ РАДНИКА Време је за скок ка врху табеле

Најбољи пласман овој сезони Војводина је постигла после победе против ИМТ-а у 10. колу, када је заузела седмо место на табели. Тренутно је десета и у данашњем сусрету са Радником на „Карађорђу” потражиће могућност да настави победнички низ на домаћем терену, успостављен после јединог пораза у Новом Саду, од Партизана у другом колу.
с
Фото: Дневник

Четири узастопне победе, које су потом уследиле, одржале су Новосађане у средини табеле, амортизујући тако катастрофалан биланс на гостовањима. Само два бода у пет гостујућих мечева гурнули су Вошу на зачеље каравана. Лошији учинак имају једино нишки Раднички и Нови Пазар, са само јединим бодом. Зато је коментар тренера Поповића на састанку са новинарима, био раван вапају човека који безуспешно тражи одговор:

- Не знам где су играчи едуковани, како су фудбалски васпитавани, ко им је рекао да три бода код куће и на страни нису иста и да игра треба да буде другачија – говорио је Поповић. - Ако знаш да играш фудбал, онда играш увек онако како треба да га играш. Знам да момци имају много потенцијала, али морају да буду спремни да га дају, не могу ја клештима да из њих извлачим.

На реду је пета утакмица на домаћем терену против супарника који је на пет гостовања у сезони поражен само једанпут, од Партизана у Београду. На преостала четири меча изван Сурдулице Радник је освајао по један бод. У претходној сезони у оба меча је ремизирао са Војводином са по 1:1. С друге стране, ваља да подсетимо, да је Поповићева чета добрано тестирала стрпљење својих навијача. Све четири победе, после резултатских клацкалица, постигла је минималном разликом, три пута са по 2:1 и једанпут са 3:2.

- Како смо радили у првенственој паузи, нико наставак победничког низа на „Карађорђу” не доводи у питање – уверава Дејан Зукић. – Нисмо оптерећени статистичким подацима, нити чињеницом да Радник има једну од најубедљивијих дефанзивних поставки у Лиги. Без обзира коме ће шеф поверење да укаже, свако од нас је спреман да на изазов одговори пуним капацитетом. Имали смо један врло користан састанак после гостовање у Новом Пазару. Верујем да ће наши навијачи имати прилику да региструју значајан позитивни помак у нашој игри.

Данашњи сусрет на Карађорђу у Новом Саду, између Војводине и Радника, почиње у 18 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 1 (А1). Уз купњену улазницу, која стаје 700 динара, посетиоци ће добити и карту за утакмицу рукомерташа Војводине у европском такмичењу, у уторак, у дворани на Сланој бари.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести