Војводина данас против Металца, Бастајић стартер

Прошлосезонски предводник екипе Инђије, нападач Небојша Бастајић (31) овог лета постао је фудбалер Војводине.
с
Фото: Ј. Грлић

Искусном играчу није успевало то да се избори за позицију стартера, па је у игру улазио углабном  са клупе за резерве. По свој прилици стигло је време да данас у дуелу с Металцем на „Карађорђу“ буде у шпицу напада од првог минута.


Могућа постава

Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић могао би да тиму Металца супротстави следећих 11 фудбалера: Н. Симић - Бјековић, Ковачевић (Копитовић), Стевановић, Деветак - Топић, Буснић - Вукадиновић, В. Симић, Човић - Бастајић.


- Веровао сам да ће све да буде другачије када сам долазио у Војводину - рекао је Бастајић. - Био сам свестан чињенице да сам новајлија у великом клубу и да ћу добрим играма морати да се намећем тренеру Ђорђевићу. Данас је, практично, испред мене деби у стартној постави, спреман и вољан сам да одговорим задатку да помогнем тиму да стигне до важне победе. Требало би да се нађем у шпицу напада, што је улога коју сам имао и у Инђији и по свему то ми одговара.

Искусни нападач сматра да је сада спреман да буде стартер.


Јован Шегрт на центру

Утакмицу у Новом Саду водиће арбитар Јован Шегрт из Београда, асистираће му Марко Ђуричић (Лозница) и Драган Перановић (Шајкаш), док ће улогу четвртог судије обављати Никола Петровић (Шајкаш).


- На припреме сам стигао недовољно физички припремљен. Сада је све то остало за мном, добро и јако сам тренирао и убеђен сам да је дошло време да се љубитељима фудбала прикажем у најбољем издању. Волео бих да поново почнем да тресем противничке мреже и да на тај начин дам допринос остваривању циљева. Жеља ми је да постанем један од носилаца игре Војводине.

О  Металцу Бастајић има само речи хвале.

- Металац већ дуже време предводи тренер Жарко Лазетић и углавном игра с тројицом фудбалера у задњој линији. Испратио сам и прошлогодишње дуеле ова два тима, па сам упознат с тиме да је Војводина имала доста проблема с ривалом из Горњег Милановца. Ми пре свега морамо да гледамо себе и сопствену игру и да у утакмицу уђемо јако. Наш циљ је  јасан - хоћемо да савладамо супарника и да на тај начин уђемо у серију добрих резултата, онаквих какви и приличе Војводини – поручио је Небојша Бастајић.

Утакмица Војводина – Металац, на стадиону „Карађорђе“, почиње данас  у 16 часова, уз пренос на другом програму ТВ Арена спорт.

А.Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести