Војводина дочекује Раднички из Ниша

Још само три утакмице остале су пред фудбалерима Војводине до завршетка никада напорније и дуже сезоне. Иако им је то био један од циљева, Новосађани нису успели да се пласирају у финале Купа, јер је бољи од њих у двомечу био Партизан.
Никола Трујић на утакмици са Радничким  у Новом Саду
Фото: Ј. Грлић, Никола Трујић на утакмици са Радничким у Новом Саду

Сада је црвено-белима преостало да потврде треће место и ново играње у квалификацијама за Лигу Европе, а сутра их на том путу очекује утакмица 5. кола плеј-офа с екипом Радничког из Ниша. Биће то 48. утакмица у сезони за Вошу, чиме ће изједначити досадашњи клупски рекорд, а он ће бити и надмашен у преостале два дуела, с Вождовцем у Београду и Јавором,пред својим навијачима.

“Иза нас су остале четири јако тешке утакмице које смо одиграли у протекле нешто мање од три недеље“, рекао је шеф стручног штаба Радослав Батак. “У свим тим сусретима имали смо пред собом императив победе и нормално је то што су играчи и емотивно и физички доста истрошени. Због тога планирамо да освежимо тим фудбалерима који су до сада имали мању минутажу, а веома квалитетно раде на тренинзима. У дуелу с црно-белима пружили смо тренутни максимум и немам пуно тога да замерим првотимцима. Већ 29. јуна очекује нас прво коло квалификација у Лиги Европе и Војводина мора да зна на које фудбалере ће тада моћи да рачуна.”

Стратег црвено – белих је набројао имена играча на које рачуна као освежења за утакмицу.

“Пре свега, убеђен сам да ће сваки од играча који буде добио прилику у стартној постави пружити максимум. У утакмици с Партизаном видело се да су Милан Спремо и Урош Стаменић донели позитивне промене у нашој игри, а исто се може приметити и за наступ Срђана Ђорђевића, који је, додуше, имао мали број минута у игри. Њима свакако треба придодати и Лазара Зличића, који није у среду улазио у игру, али је добио прилику у првенственом дуелу с екипом Младости из Лучана.

У овој сезони Воша је доживела пораз од Радничког у гостима (0:1), док је утакмица на “Карађорђу” завршена нерешеним резултатом (1:1), па жели да први пут упише сва три бода у дуелу с Нишлијама.

“Раднички је тим који игра квалитетно, тактички зрело и на резултат, а предводи га Милан Раставац, млади и одлични стручњак поникао у Новом Саду. Међутим, ми гледамо само себе и учинићемо све што је до нас да забележимо тријумф. Имамо одређених персоналних проблема, Александар Палочевић неће моћи да заигра, док се Никола Трујић враћа у тим после суспензије. Како ствари стоје, на остале играче моћи ћу да рачунам.”

Занимљиво је да ће утакмицу судити Петар Пипер из Чачка, арбитар на чији учинак су Новосађани имали велике замерке баш после утакмице у Нишу. Тада је, да подсетимо, по многима (пре)строго искључио у првом полувремену Новицу Максимовића.

“Кратак је период од мог повратка у српски фудбал и, најискреније, од свих судија једино познајем Милорада Мажића. Наш задатак је да на терену одрадимо све оно што је до нас, а стварима на које не можемо да утичемо нећемо да се бавимо“, категоричан је био Радослав Батак.

Дуел Војводина - Раднички игра се на стадиону “Карађорђе”, улазнице ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 200 динара (Исток), док ће улаз на Север бити бесплатан, а карте ће моћи да се набаве у просторијама навијачке групе “Фирма”.

А. Предојевић

Захвалност навијачима

Чланови Управе ФК Војводина, као и играчи и чланови стручног штаба јавно су се захвалили навијачима за подршку коју су од њих добили током реванш утакмице полуфинала Купа с Партизаном у Београду. Ово се, како је истакнуто, односи и на навијаче Борца из Бањалуке, који су, заједно с Новосађанима, били уз тим Војводине.

Регистровани играчи из Гане

Већ неко време с Војводином тренирају два тамнопута фудбалера из Гане. Како сазнајемо, Џозеф Овусу Бемпах и Френсис Африје задовољили су укус стручног штаба, па су регистровани, али још увек нису лиценцирани. Овусу игра на позицијама десног бека и дефанзивног везног фудбалера, а био је капитен омладинске селекције Гане на Светском првенству на Новом Зеланду 2015. године, када је Србија освојила титулу првака света. Што се Френсиса тиче, он игра на позицији крила или централног нападача.

Још увек се на листи чекања да пође истим путем налази Јамајчанин Кевон Пепе Ламберт, играч средине терена и репрезентативац те земље. 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести