ВОЈВОДИНА ЕФИКАСНА У ДРУГОЈ КОНТРОЛНОЈ УТАКМИЦИ „Петарда“ за оцену о вредности (фото, видео)

И у другој контролној утакмици на припремама у Ларнаки Војводина је била боља од спаринг партнера.
ФК Војводина
Фото: ФК Војводина

Овога пута победила је кипарски Онисилос са 5:1. Новосађани су утакмицу почели у саставу који је одиграо завршницу меча са Вождовцем и који је у пола сата игре, најпре голом Ивановића анулирао вођство Београђана, а потом и Јовановићевим првенцем победио са 2:1.

И против нејаког кипарског друголигаша та Вошина комбинација деловала је моћније на терену, до те мере да је лопта углавном била на половини кипарског тима. Тек у неколико противнапада играчи Онисилоса, захваљујући екслозивности и брзини двојице искусних играча Панајотиса и Кусипаса, успели су да стигну до Росићевог шеснаестерца. Управо таква њихова акција у 22. минуту резултирала је вођством, а стрелац је био члан младе кипарске репрезентације Кутсакос.

Време до краја полувремена Новосађани су нападали из свих смерова, са Петровићем и Милосављевићем као покретачима акција у средини терена, које су настојали да заврше Савићевић и Јовановић, а са њима и најистуренији играч Војводине Ивановић. Ипак, изједначујући гол постигао је осамнаестогодишњи Петар Сукачев, који је деловао уз леву аут линију. После напада Војводине у 27. минуту без идеје у завршници, Сукачев је лопту захватио на 25 метара од гола и сместио је у доњи десни угао кипарског гола. Потом је у три узастопне ситуације покушавао Вукчевић, који је у међувремену у игру ушао уместо Ковачева, али је нерешен резултат опстао до краја полувремена.

Утисак на почетку другог дела у правцу Вошине доминације поставио је Ивановић шутем у голмана са ивице шеснаестерца, да би у 50. минуту утисак и заокружио поготком након акције коју је започео Петровић, а наставио и стрелцу Ивановићу асистирао Савићевић. Два минута касније најбољу прилику није реализовао Савићевић на два метра од гола, после комбинације Ивановића и Вукчевића у казненом простору Кипрана.

Од 60. минута Новосађани су наставили у саставу који је углавном привео крају јесењи део првенства. Тај део игре оплеменио је капитен Зукић велемајсторским потезом у 65. минуту са ивице шеснаестерца лоб ударцем под пречку за вођство од 3:1. Уследила су три несвојствена промашаја Вукановића, чиме је најбољи стрелац Војводине најавио свој први гол у овој години у 83. минуту за вођство свога тима од 4:1, да би у финишу меча Николићеву соло акцију Кембел довео до нивоа оцене о реалном односу вредности двеју екипе.

Војводина – Ахиронас Онисилос 5:1 (1:1)

СОТИРА: Онисилос сотерас стадион, стрелци: Сукачев у 27. Ивановић у 50. Зукић у 65. Вукановић у 83. и Кембел у 87. минуту за Војводину, Кутсакос у 22. минуту за Онисилос.

ВОЈВОДИНА: Д. Росић (Царевић), Бјековић, Тањга, Ђорђевић, Сукачев, Петровић, Милосављевић, Јовановић, Савићевић, Ковачев (Вукчевић), Ивановић. Од 60. минута: Борак, Лазаревић, Црномарковић, Јеличић, Букинац, Матеус, Зукић, Радуловић, Николић, Кембел, Вукановић.

ОНИСИЛОС: Баиг, Константину, Мартис, Панагис, Лемесиос, Касерлидис, Тома, Теодосију, Панајостис, Кусипас, Кутсакос.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести