Војводина и Младости ГАТ путују у Турску на други део припрема

Пред екипом Младости ГАТ на пролеће ће се наћи изазован, тежак, али не и немогућ задатак да обезбеди опстанак у Суперлиги Србије.
ФК Младост ГАТ/ Лазар Арсић
Фото: ФК Младост ГАТ/ Лазар Арсић

Новосађани су јесен окончали на претпоследњем, 15. месту на табели и био је то сигнал управи „гатоваца“ да реагује, направи резове у тиму и доведе фудбалере који ће бити кадри да сачувају статус члана елитног ранга такмичења.

После првог дела припрема, који је одрађен у Новом Саду и током којег је састав тренера Љубомира Ристовског већ одиграо једну тренинг утакмицу (савладан је, у Београду, Вождовац са 3:2), од данас следи наставак рада. Он ће бити реализован у турској Анталији, где ће  Младост ГАТ имати врхунске услове за тренинге и даље уигравање линија нове екипе. Кажемо нове, јер су током зиме дошла шесторица играча (Грабеж, Савић, Бјелош, Дал Бело, Јанковић и Милић), који ће бити једни од адута тима млађег новосадског суперлигаша, док је клуб напустио већи број дојучерашњих првотимаца.


Списак путника

Љубомир Ристовски, барем на почетку рада у Турској, моћи ће да рачуна на следеће играче: Алексу Милојевића, Марка Кнежевића и Стефана Дражића (голмани), односно играче у пољу: Марка Мандића, Милана Савића, Бранимира Јочића, Ђорђа Денића, Срђана Грабежа, Илију Бабића, Милана Видакова, Мирослава Бјелоша,  Бојана Млађовића, Страхињу Танасијевића, Николу Јанковића, Новицу Максимаовића, Милијана Илића, Драгољуба Радомана, Кристијана дал Бела, Лазара Арсића и Немању Милића.

Експедиција Младости ГАТ у Турској бројаће укупно 33 члана.


На пут у Турску креће укупно 20 фудбалера, с тим што је отворена и реална опција да се Новосађанима тамо придруже још неке новајлије. Чланови управе раде на томе да додатно појачају редове тима и не би било изненађење уколико у наредним данима још понеки фудбалер задужи опрему.

Младост ГАТ одиграће у наредне две седмице четири контролне утакмице, у којима ће тренер Ристовски пружити шансу свим играчима које има на окупу. Да подсетимо, екипа из Српске Атине играће са мађарским Сегедином (15. јануар), пољским СЛАСК-ом из Вроцлава (19.1.), јапанском Хирошимом (23.1.) и узбекистанским Пахтакором (26.1), а дан касније следи јој повратак у Нови Сад.

Током боравка у Анталији, капитен Алекса Милојевић и саиграчи биће смештени у хотелу Титаник у Лари, а тренираће на теренима у оближњем истоименом спортском центру.    

А. Предојевић

Воша верује у европски пут

Шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац задовољан је реализацијом дела припрема у Новом Саду и срећан што ће у Турску путовати 28-орица здравих и за изазове спремних момака, од чијег ће пролећног учинка зависити извесност Војводининог европског пута. Убеђен да, заједно са својим сарадницима, чини ствари за које верује да ће допринети уздизању клуба, стигао је до одређене тачке са које је могуће да настави напред, у сусрет остварењу усвојених приоритета.

- Европа и Куп јесу приоритетни циљеви – сагласан је Раставац.- Међутим, не и једини. Радимо на подизању и другихсегмената које имамо испред себе, како бисмо клуб подигли не само на резултатском, него и на бројним другим плановима. Пуно је још тога што бисмо морали да урадимо, можда и превише за једну сезону, али верујемо да су лепи резултати пред нама.

За америчку турнеју селектор Драган Стојковић позвао је двојицу чланова Војводининог колектива, Вељка Симића и Мирка Топића. Опречна су мишљења о сврсисходности лета преко Атлантика, Црвена звезда и Партизан већ су ставили приговоре што се тиче могућег одсуства играча у јеку припрема за наставак првенства.


На списку 28 играча

Тренер Милан Раставац саопштио је да у Анталију путују 28-орица играча, а међу њима је и Јован Милошевић, који је минуле седмице завршио трансфер у Штутгарт. На списку су: Царевић, Н. Симић, Пушкић, Бјековић, Лазаревић, Ђорђевић, Антонијевић, Витас, Траоре, Јеликић, Букинац, Топић, Буснић, Милосављевић, Милетић, Зукић, У.Николић, Бараје, Кабић, Чумић, Вукчевић, Милошевић, Н.Николић, Малбашић, Кокановић, В. Симић, Ковачев и Богдановић.


-Сваки позив у било коју националну селекцију је својеврсна потврда квалитета – мишљења је Раставац. - Тако то схватамо и драго нам је да су наши играчи део националне А селекције. Верујемо да ће их бити још више у будућности.

Здравствени билтен у пола белом, пола у црвеном даје Раставцу могућност да наставак припрема у Турској започне у складу са планом, без задршке и рестрикција било које врсте. Што се играча тиче, они су једва дочекали могућност да пријатељским утакмицама у Турској обогате садржај догађања у свом тренажном центру у Ветернику.

-Иза нас је најтежи део припрема, који се базира на физици – подсетио је капитен Војводине Стефан Ђорђевић. –То јесте део припрема који играчи не воле, али стручни штаб и управа клуба чине све да нам обезбеде максималне услове тако да смо урадили све што смо и планирали. Било је доста трчања, али и доста смо радили с лоптом, тако да је стручни штаб направио микс који одлично разбија монотонију рада без лопте. Небо нас је погледало, време је било за пожелети, тако да немамо замерки на било шта. Очекује нас паклено пролеће, немамо право на грешку и сви једва чекамо да у Анталији, где су услови за рад изванредни, достигнемо жељени ниво форме и спремности за првенствена искушења. Свлачионица је за пример, атмосфера на ниво, сви предуслови за добар рад су испуњени. С нестрпљењем чекамо серију од шест утакмица у Анталији.

Војводина у Анталију путује данас, а повратак у Нови Сад предвиђен је 27. јануара. Наставак првенствене трке започеће на гостовању у Београду, код Црвене звезде, 4. фебруара.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести