Војводина игра реванш меч за лигу конференција с Паневежисом (20)

У првој утакмици другог кола квалификација за Лигу конференција фудбалери Војводине савладали су у Литванији  Паневежис(1:0) и стекли лепу предност за вечераши реванш, уз веровање да ће уз максимални труд изборити пролазак у наредну рунду и заказати двомеч с аустријским ЛАСК-ом.
slavoljub djordjevic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Судећи по оном што је новинарима јуче казао тренер Славољуб  Ђорђевић, у Воши су спремни да потврде тријумф из Паневежиса и да наставе с играњем у европској конкуренцији.

- Нема никакве сумње у то да је пред нама тешка утакмица – нагласио је  шеф стручног штаба. – Иако Паневежис нема атрактивно име, реч је о екипи састављеној углавном од странаца и видело се и у првом сусрету да су то технички одлично обучени фудбалери Стигли смо до победе и сада нам је жеља и намера да поновимо добру игру, да будемо храбри и офанзивно оријентисани и да потврдимо да смо квалитетнији тим. У сусрет ћемо да уђемо као да је резултат 0:0, али ћемо да будемо решени да још једном победимо. Мораћемо да будемо опрезни, али и да у сусрет уђемо са самопоуздањем, неопходним за остварење циља. Имаћемо, без сумње, значајну подршку навијача , што нас додатно обавезује да пружимо добру партију и прођемо у треће коло квалификација.

Биће занимљиво видети с којом поставом ће Ђорђевић почети дуел с Литванцима и хоће ли у њој бити промена у односу на дуел с црно-белима.

- Промена ће сигурно бити. Размишљам о једној рокади у везном реду, као и у нападу. Одлуку о томе донећу до почетка утакмице, али је сигурно то да ћемо извести нешто другачију екипу.


Захвалност здравственим радницима

Пред јучерашњу конференцију за медије у ФК Војводина посвећену сусрету с Паневежисом, одржан је и својеврсни увод, у којем су гости били председник клуба Драгољуб Самарџић, главни техничар Центра за патологију и хистологију КЦ Војводина Стева Малић, као и његов колега из Центра за вирусологију на Институту за јавно здравље Војводине Душко Пашић. Њима се, али и свим здравственим радницима у Покрајини, Самарџић захвалио за бригу о грађанима током пандемије , а млади првотимац Дејан Зукић, у име клуба, уручио им је сезонске улазнице за утакмице Војводине. Новосадски клуб почео је с расподелом 700 сезонских карата здравственим радницима у знак зајвалности за све оно што чине у циљу заштите живота и здравља од опаке болести.


Иако је Миљан Вукадиновић почео да тренира и даље није у конкуренцији за екипу, баш као што то нису ни реконвалесценти Михајло Нешковић, Марко Бјековић и Стефан Ђорђевић.

- Храбри нас чињеница да је Вукадиновић одрадио део првог тренинга с екипом, али не желимо ништа да ризикујемо и његов повратак на терен ићи ће постепено и без журбе. Добра вест је у томе што није пукао лигамент скочног зглоба Марку Бјековићу, као што су то први прегледи наговештавали. Добили смо извештај с магнетне резонанце и лигамент је само напрсао, тако да и њега ускоро очекујем да се прикључи раду. Враћа се и Михајло Нешковић, а једино што је сигурно је то да на Ђорђевића нећемо моћи да рачунамо негде све до октобра. Сваки играч нам је јако важан у скраћеној ротацији и надам се да ћемо, како време буде пролазило, бити све снажнији – казао је тренер Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Паневежис вечерас почиње у 20 часова, уз ТВ пренос на другом каналу РТС-а и ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести