Војводина игра са Радничким из Зрењанина (19)

Само једна важна победа у спорту је кадра да пуно тога промени у екипи и унесе у њу победнички дах. Осетили су то најбоље фудбалери Војводине, који су у дербију 1. кола савладали тим Чукаричког, што им је улило додатни елан на тренинзима и повећало дозу самопоуздања и вере у сопствене могућности.
Milan Bubalo
Фото: Ј. Грлић/ Милан Бубало почео с тренинзима после опоравка од повреде

На крилима прва три бода, наставили су Новосађани с добрим радом и на овонедељним тренинзима, па их је шеф стручног штаба Ненад Ванић јуче наградио слободним преподневом. Тренирали су тек у предвечерњим сатима, настављајући рад пред ново искушење које ће за њих уследити у окршају с Радником у Сурдулици.

- Заиста су момци јако добро и у пуном темпу тренирали су у понедељак и уторак, па смо моји сарадници и ја решили да им дамо слободно преподне - рекао је Ванић. - Уз квалитетан тренинг свих играча, битно је и то што се раду прикључио Милан Бубало, који је имао проблем с повредом задње ложе. Додуше, он још увек не ради пуном снагом, али је важно да буде с екипом и лагано се врати на терен. Изван строја је још једино млади Лазаревић, који и даље осећа последице озледе и налази се на терпији.

Дуел с Радником у суботу нам је у фокусу јер бисмо могли да потврдимо стартни успех и покажемо да наше амбиције везане за освајање једног од места које води у Европу нису без покрића (тренер Ванић)

Данас ће црвено-бели одиграти контролну утакмицу, ривал ће им бити српсколигашки састав Радничког из Зрењанина.

- У овом сусрету шансу ћемо пружити играчима који су у дуелу с Чукаричким имали мању минутажу, или уопште нису били у комбинацији за тим - објаснио је Ванић. - Желимо да и они имају континуитет игара, како би у датом моменту без проблема могли да одговоре захтевима које пре њих будемо поставили. Уједно, овакве утакмице су и замишљене као прилика свима онима који тренутно нису у првом плану да се наметну и покажу да заслужују место у такмичарском тиму. Пре него што сусрет са Зрењанинцима буде почео, фудбалери који су наступили у првом колу одрадиће јак тренинг, тако да ће баш сви кандидати за тим имати озбиљне обавезе.

У суботу Војводина игра сусрет 2. кола Суперлиге на традиционално незгодном и до сада за њих неосвојивом терену у Сурдулици.

- Дуел с Радником нам је свакако у фокусу јер бисмо у њему могли да потврдимо стартни успех и покажемо да наше амбиције везане за освајање једног од места које води у Европу нису без покрића. У сваком случају, имамо доста посла и верујем да ће играчи одговорити захтевима на начин на који то од њих тражимо, односно да ће и у Сурдулици показати квалитет и доказати да смо сви заједно на добром путу - додао је тренер Новосађана.

Утакмица Војводина - Раднички игра се у ФЦ “Вујадин Бошков” од 19 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести