Војводина из Бачког Градишта победила у Апатину

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта испраћени су пут Апатина с одређеном дозом песимизма јер им је пола тима било ван строја, а вратили су се с три пода, пошто су победили домаћу Младост резултатом 3:1 (3:0).
d
Фото: Dnevnik.rs

- Знали смо да због повреда не можемо да рачунамо на Проданова,  Рајачића и Савина, а због црвеног картона ни на Јанковића. На дан утакмице у саобраћајној несрећи повреде је доживео и Димитрије Илић, па је и он испао из строја за дуже време. Несрећа никада не иде сама, па је током пута мучнину осетио Раковац, којег смо такође изгубили. Ипак, када је утакмица кренула, момци су се растрчали по терену и већ у првом полувремену решили питање победника. Изванредно су одиграли, што потврђује и резултат 3:0. У наставку смо примили гол из пенала и потом мирно утакмицу привели крају - казао је задовољни тренер Војводине Ото Барта.

Братислав Јелић је постигао гол за вођство, а потом је у два наврата асистирао Урошу Топићу. Довољно да се потврди његов квалитет и повратак у фудбалски живот. У Бечеју је повремено добијао шансу, а овде има жељену минутажу и може да се размахне. Поред три гола, Градиштанци су имали још две изгледне прилике и три шута с дистанце.

- Није било баш лако у првих пола сата, а када смо постигли први гол, убрзо су уследила још два и све је било готово. У два наврата сам видео Топића у повољној позицији, проиграо га и мрежа се затресла. Сада нам предстоје нова два тешка изазова, али смо у Апатину показали да имамо потенцијал, вратило нам се самопоуздање и надам се новим успесима - додао је високи и спретни Братислав Јелић.

Пред Вошом су кључни окршаји јесење полусезоне. У наредна два кола играју на свом терену против водећег тандема: прво са Сентом, а онда и Станишићем. Победе би биле прави мелем на неке ране добијене у досадашњим утакмицама.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести