Војводина из Бачког Градишта завршила припремне дуеле

Лидер војвођанског севера, екипа Војводине из Бачког Градишта, окончао је серијал припремих утакмица за наставак сезоне.
Lazar Dabizljevic
Фото: Лазар Дабижљевић, фото: В. јанков

Иако резултати у овој фази рада нису примарни, ипак рецимо да су три пута победили, две утакмице завршене су нерешеним резултатом и у четири наврата су изгубили. Наставак сезоне почиње већ у среду, када ће, у оквиру осмине финала купа на територији ПФС Суботица, Војводина гостовати у Србобрану и од 14,30 сати играти с истоименом екипом.

У последњој провери, Бачкоградиштанци су били гости у Ђурђину и, головима Пејовића, Ђекића и Пецарског, савладали истоимену екипу резултатом 3:1. Током зимских утакмица најефикаснији био је Братислав Јелић са четири гола, али је Вошина вредност то што се у листу стрелаца на минулих девет утакмица уписало чак 12 фудбалера.

- У Ђурђину бих издвојио погодак Данила Пејовића, који је био за телевизијске шпице, пошто је из слободњака с 25 метара погодио саме рашље гола ривала. Радује ме што имамо више фудбалера који могу да тресу мрежу ривала, а не да се све свали на њих двојицу-тројицу. Задовољан сам како смо одрадили припреме и што су неки млађи играчи најавили да можемо да рачунамо на њих. Једино Славољуб Дабижљевић има проблема са старом повредом, али терапија даје резултате и мислим да ће и он бити способан за игру у другом или трећем колу. За недељу дана нас чекају два званична окршаја и у оба идемо с намером да победимо - рекао је тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

Разумљив је оптимизам тренера Бачкоградиштанаца, јер је Србобран ривал који је у озбиљним проблемима и само је степеницу изнад опасне зоне, а Обилић из Новог Кнежевца у још је тежој ситуацији, пошто је претпоследњи на табели. Међутим, од ове зиме улогу тренера-спасиоца преузео је Бечејац Ото Барта, који добро познаје екипу Војводине и биће јој највећа препрека.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести