Војводина нерешено с Металцем

Војводина – Металац 2:2 (1:2)
д
Фото: Ј. Грлић

Није екипе Војводине успела да надигра и савлада тим Металца, а лако је могло да јој се догоди и да остане празних шака на “Карађорђу”. Два пута су, гости имали резултатску предност, “стара дама” је успевала да се врати, али није могла у финишу да преломи сусрет, па је подела плена, када се све сабере и одузме, била најреалнији исход ове занимљиве утакмице.

Нису гости у Нови Сад дошли с намером да се бране и то су показали у 5. минуту, када је оштро шутирао с 15 метара Стефан Цветковић, али је тај његов покушај, на срећу црвено-белих, прохујао поред стативе. Новосађани су покушавали да наметну стил игре који би њима одговарао, настојавши да остваре доминацију на средини и искористе брзину Вукадиновића и Вељка Симића. Тим из Горњег Милановца, међутим, знао је одакле му прети опасност и, до-душе уз мање проблеме, успевао је да парира црвено-белима.


Оба тренера: Најправеднији исход

Тренер Металца Жарко Лазетић, чини се, био је задовољнији по завршетку утакмице.

- Имали смо два пута предност и, посебно у првом полувремену, контролисали смо ствари на терену - истакао је млади стручњак. - Војводина је, ипак, показала да жели да изједначи и нападала нас је, посебно по крилима, одакле су стизали центаршутеви пред наш гол. Могли смо можда да дођемо и до победе, али, када се сва сабере, мислим да је нерешен исход био најреалнији.

Славољуб Ђорђевић је деловао прилично смркнуто.

- Желели смо да победимо, мислим да смо веома добро припремили сусрет, али до тријумфа се не може доћи када лоше уђете у утакмицу на психолошком плану и када примите голове после онаквих грешака у одбрани - нагласио је Ђорђевић. - Играчи су показали велику жељу да изједначе и, евентуално, освоје сва три бода, а ми смо с клупе увели играче за потпуно офанзивну игру..


А онда су у 29. минуту играчи Металца повели. Прво је ударац опробао Цветковић, Симић је зауставио тај покушај, да би домаћин одмах затим изгубио лопту на средини терена. Уследио је пас Влалукина ка Филипу Антонијевићу који је лепо нанишанио супротни  угао и затресао мрежу. Могли су ученици тренера Славољуба Ђорђевића брзо да стигну до изједначења, практично у првом следећем нападу, али Вукадиновић и Бастајић нису успели да казне неодлучност у одбрани гостију и обећавајући напад је пропао.

Међутим, у 36. минуту виђена је права мала мајсторија Миљана Вукадиновића, који је на десној страни преварио свог чувара, наместио се, а онда сјајним и одмереним ударцем левом ногом, уз помоћ стативе, изједначио резултат на 1:1.

Фото: Ј. Грлић

На жалост малобројне публике и домаћег састава, одговор је стигао већ у 40. минуту, када новајлија Борис Копитовић није издржао дуел у казненом простору с Антонијевићем, овај га је обишао и направио корак-два ка голу, а онда асистирао ка потпуно усамљеном Филипу Ступаревићу, који је по други пут матирао голмана Симића.

Иако је за очеиквати било да ће црвено-бели да нападну свим силама у наставку, у 53. минуту поново је веома озбиљно запретио Металац. Гости су били тим који је диктирао игру и био конкретнији и опаснији. Лазетићева екипа није ни помишљала да чува минимално вођство, већ је нападала, агресивно настојећи да што пре одузме лопту поприлично недореченим и конфузним новосадским играчима. Ипак, у 72. минуту Војводина је по други пут изједначила резултат. Деветак је центрирао из угла, а у скоку је највиши био капитен Немања Човић и ударцем главом у даљи угао, с десетак метара погодио мету. Кренула је тада Ђорђевићева екипа много храбрије ка Масларевићевом голу, па у 78. минуту бележимо и ударац Вељка Симића, који је млади голман крајњим напором одбио у корнер.

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.500. Судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелци: Вукaдиновић у 36. и Човић у 72. за Војводину, а  Антонијевић у 29. и Ступаревић у 40. минуту за Металац. жути картони: Буснић, Нешковић (Војводина), а Влалукин, Крајишник (Металац).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 6,5, Цуцин 6 (Бјековић 6,5), Копитовић 6, Стевановић 6,5, Деветак 7, Буснић 6,5, Топић 6,5 (Нешковић 6,5), Вукадиновић 7, В. Симић 7, човић 7 (Мркаић -), Бастајић 6 (Кабић 6,5).

МЕТАЛАЦ: Масларевић 6,5, Стојић 6, Фићовић 6,5, Цветковић 7 (Jарић 6,5), Крајишник 6,5, Ђурић 6,5 (Одада 6,5), Сту-паревић 7 (Грбовић 6,5), Антонијевић 7,5,  Бачкуља 6 (Милићевић 6,5), Млађовић 6, Влалукин 6,5.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести