Војводина одиграла хуманитарни меч са Борцем

БАЊАЛУКА: Фудбалери Борац и Војводина одиграли су на Градском стадиону у Бањалуци пријатељески сусрет хуманитарног карактера, који је завршен  ремијем 1:1 (0:0).
1
Фото: ФК Војводина

Приход од улазница намењен је за лечење девојчице Саре Вујиновић, која болује од церебралне парализе и епилепсије, а на трибинама је било нешто више од 2.000 гледалаца.

Након првих 45 минута није било голова, а онда су у наставку виђена два. Бањалучани су били нешто конкретнији у првом делу меча, али мреже се ипак нису тресле. Покушавали су Александар Радуловић, Срђан Вујаклија и Зоран Милутиновић, међутим, није то било довољно да се постигне гол за вођство.

У другом полувремену коначно је публика, коју киша није спречила да дође на стадион, могла да ужива и у два лепа гола. Демир Јакуповић, који је шансу добио у наставку, погодио је у 64. минуту за вођство Борца. Резервни голман Војводине Никола Симић одбранио је шут Саше Кајкута, али није могао и Јакуповића, који се нашао на правом месту.

Гости из Новог Сада затим су у 78. минуту уздрмали пречку, а онда девет минута касније сјајним голом Николе Дринчића из слободног ударца изједначили што је био и коначан исход меча. Извео је Дринчић слободан ударац са леве стране, такозвани скраћени корнер, а лопта је одсела у самим рашљама, након чега је публика на Градском стадиону громогласним аплаузом наградила искусног везисту 

Фото: ФК Војводина

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић био је задовољан игром и коначним резултатом, али и игром сог тима.

- Иако је био пријатељски меч, играло врло жустро и водила се борба у оба правца, са много дуела. Могли смо и да победимо и да изгубимо, мада сматрам да смо у другом полувремену ипак били ближи победи, јер су Матић и Нешковић имали стопостотне шансе, када су били сами испред голмана. Гол смо примили из контре, а изједначили евроголом Дринчића. Резултатом могу бити задовољан, мада  није толико битан, јер смо у уторак и среду имали по два јака и тешка тренинга, а након тога смо путовали, па се код играча осећао умор. Приступом и игром сам задовољан такође и играчи су показали да имају квалитет, те да се са правом налазе на позицији на којој јесу.– истиче Лалатовић.

За црвено-беле нема одмора, Новосађани већ у петак гостују у Нишу, где их чека реновирани Раднички и  нови тренер Миодраг Косановић.

– Очекујем тежак и неизвестан меч и по мом мишљењу, за нас ће то бити још тежа утакмица од оне против Црвене звезде. Тамо сам провео прелепих годину дана и имао само два пораза, те сам оборио све могуће клупске рекорде. Знам да је тамо врела публика, која јако воли свој клуб и свој град, па зато очекујем врло тешку и неизвесну утакмицу – рекао је Лалатовић.

Меч између Радничког и Војводине заказан је за петак, са почетком у 18 часова.

 Г. К.

Фото: ФК Војводина

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести