Војводина одиграла тренинг меч и наставила са радом

Комбиновани тим фудбалера Војводине састављен од играча који су у првенственим утакмицама до сада имали мању минутажу, али и омладинаца који настоје да добрим партијама скрену пажњу стручног штаба, одиграо је тренинг утакмицу са српсколигашем Цементом.
Mladen Devetak
Фото: Младен Деветак, фото: Ј. Грлић

Иако победника у овом дуелу није било (1:1), утисак је да су тренери црвено-белих могли да виде који су то играчи који би против Радника могли да замене због суспензија одсутне Синишу Саничанина и Марка Вукасовића.

На позицији задњег везног, више је кандидата који конкуришу да истрче на терен против Сурдуличана. Уз капитена Душана Јованчића, једног од најбољих играча Воше ове јесени, могао би, например, да се појави Лазар Зличић, 20-годишњи момак који поседује несумњив таленат, али који се још у потпуности није доказао и доста лута тражећи жељену форму. Ту је и упорни и срчани Црногорац Лука Вујановић, који још увек није дебитовао за Новосађане у званичној утакмици. Наравно, не треба заборавити ни на Yозефа Овусуа Бемпаха, младића из Гане, који је одлично кренуо на почетку лиге, а онда је пао у форми, изгубио се и сада покушава да се врати у стартну поставу. То су, по нама, тројица играча од којих би један могао да компензује изостанак стандардног Вукасовића, а коначну оцену даће Владимир Буач.

Што се позиције штопера тиче, у дуелу с Беочинцима сасвим добру и сигурну партију пружио је Младен Деветак, изданак клупске омладинске школе. Играо је у пару с Бразилцем Алвешом, импоновала је његова сигурност, а предност у односу на Вошиног “кариоку” има у томе што игра левом ногом, што би Буачу вероватно могло да буде од посебног значаја. Е, сад, млади стручњак на клупи Воше мораће да покаже и велику дозу храбрости, јер би, ако се одлучи да Ранку Веселиновићу придружи Деветака у дуелу Радником, на терену на позицијама штопера имао двојицу младића који још увек могу да играју за омладински тим, односно рођени су у року од само 12 дана и то у марту 1999. године! Усуђујемо се да тврдимо, то нема ниједан клуб у Србији, али ни много шире. 

Коначни суд, дакле, донеће стручњаци који данас воде први тим Војводине. Радује то што је све више младих фудбалера пониклих у ФЦ “Вујадин Бошков” конкурише за прву поставу сениорске екипе, нудећи још један доказ да црвено-бели, упркос свим проблемима с којима се боре, и даље имају под својим окриљем плејаду талентованих дечака. Стицај околности је, али и њихов квалитет, такав да могу да се надају и брзом дебију у најјачој екипи, што ће, убеђени смо, дати додатни мотив још млађим дечацима који сваког дана вежбају на теренима у Ветернику.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести