Војводина огорчена због срамног скандирања навијача Партизана

НОВИ САД: Руководство ФК Војводина демонстративно је напустило стадион Партизана у 69. минуту утакмице два тима у Београду због шовинистичког и увредљивог скандирања домаћих навијача.
FK_Vojvodina_grb u jpg.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Судија Милорад Мажић морао је на кратко да прекине меч Партизана и Војводине (1:0) јер су навијачи црно-белих увредљиво скандирали на рачун присталица из Новог Сада, а челници Војводине из револта напустили стадион у Хумској.

"Песма у којој се навијачи једног од најстаријих клубова у Србији називају пола Мађарима, пола усташама, због које је утакмица и овога пута с правом била прекинута, осим што је о Србији и српском фудбалу још једном послала срамну и ружну слику у свет, приказала је и елементарно незнање "навијача" који су је певали о фудбалском клубу Војводина", наводи се у саопштењу Војводине на клупском сајту.

Новосађани су подсетили да је клуб основан од ученика Велике српске православне гимназије давне 1914. године, као и да је добио име као омаж на некадашње Војводство Србија и Тамишки Банат.

"Током два светска рата, играчи и навијачи Војводине гинули су за ову земљу у време док клуб за који се везују они који су данас ширили шовинизам још није био ни основан..."

"... Навијачи Војводине не долазе ни из Мађарске, ни из Хрватске, већ из Републике Србије и као такви су данас били изложени нечему чега се стиди свако цивилизовано друштво", истиче се у саопштењу.

Руководство свој потез објашњава као принципијелан став да не пристаје на толеранцију злоупотребе спорта зарад ширења деструктивних идеја и јавног вређања навијача Војводине.

"Истовремено, изражавамо пуну подршку нашим играчима, који су и у таквом амбијенту играли фудбал и који су, упркос свему, до краја меча приказали спортски дух и достојанство какво приличи "Старој дами" српског фудбала".
Из Војводине су апеловали да читава Србија учини све што може како би се шовинизам и примитивизам заувек искоренио са стадиона широм земље.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести