Војводинa подржалa акцију „Да ли можеш да победиш ову екипу“

У фискултурној сали ШОСО „Милан Петровић“ на новосадском Новом насељу јуче је, на посебан начин, настављена акција ове образовне институције за младе с посебним потребама и организације „Ново културно насеље“, уз медијско покровителство листа „Дневник“.
Timovi Vojvodine i SOSO Milan Petrovic/A. Predojevic
Фото: А. Предојевић/Заједнички снимак тимова Војводине и школе Милан Петровић

Гости екипе састављене од корисника Радног центра школе, били су фудбалери Војводине, једног од наших најбољих суперлигаша, који су одиграли утакмицу у оквиру акције „Да ли можеш да победиши ову екипу“. Укупни утисак, без икакве дилеме, био је за чисту „десетку“, прожет обостраним осмесима и обостраном радошћу учесника, а резултат је овог пута остао у другом плану.

Војводина је у ШОСО „Милан Петровић“ дошла у јаком, рекли бисмо и најјачем саставу, што је само посведочило о томе да су црвено-бели озбиљно прихватили позив из школе. Поред Радована Кривокапића, најближег сарадника шефа стручног штаба Драгомира Окуке, тренера голмана Милана Јованића и секретара стручног штаба Драгомира Вукићевића, на Ново насеље су дошли првотимци, капитен Никола Антић, Огњен Ђуричин, Синиша Саничанин, Милан Ђурић, Винсент Езе, Милан Лазаревић, Немања Милојевић, Аранђел Стојковић, Даниел Граовац и Дамир Зломислић. Дочекани су с одушевљењем полазника школе и Радног центра, којима се пружила јединствена прилика да у својој средини поздраве фудбалске професионалце и одмере снаге с њима на терену.

- Без сумње, посета ФК Војводина у склопу наше акције „Да ли можеш да победиш ову екипу“, пуно је значила нашим корисницима у процесу њихове социјалне инклузије – рекао је Милош Дамјанић, васпитач-дефектолог у овој установи. – На овај, али веома посебан начин, настављена је акција коју смо започели у марту ове године и дала нам је посебан стимуланс да у истом стилу и наставимо. Имамо најаву да ће нас у најскорије време посетити и рукометаши Војводине, а постоји могућност да исто учине и одбојкаши црвено-белих, а суботом ћемо наставити с одигравањем сусрета с екипама и радним организацијама из Новог Сада.

Фото: Капитени Никола Антић и Илија Ступар/А. Предојевић

У првом полувремену играле су једна против друге екипе Воше и школе, док су у наставку, међусобним договором, тимови били измешани и виђено је пуно лепих и атрактивних потеза. Полазници школе потрудили су се да се гостима представе у најлепшем светлу, а фудбалери су им одговорили повременим мајсторијама, вредним уздаха и дивљења.

- Наша акција за циљ има да промовише социјалну инклузију особа с инвалидитетом – рекла је директорка ШОСО „Милан Петровић“ Виолета Страхињевић. – Веома је важно да наши корисници буду укључени у различите активности које се дешавају у локалној заједници, како би били што препознатљивији и видљивији, односно како бисмо могли да изиђемо у сусрет њиховим потребама. На овај начин, грађани се сензибилишу се са оним што је заиста треба нашим ученицима и корисницима и они тиме стичу услов да постану што равноправнији чланови наше заједнице и друштва.

Наравно, на крају није изостало ни међусобно фотографисање, уз изражену жељу да се овакви сусрети одржавају чешће и прерасту у део традиције.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести