Војводина против Партизана у офанзивној формацији, са два предња везна играча

Прекомандовањем Дејана Зукића у зону одговорности предњег везног играча, где до изражаја долазе његове офанзивне и по противнички гол претеће вредности, у залеђу Војводининог састава остао је знатно већи простор, чије је покривање на себе преузео Мирко Топић у улози задњег везног играча.
2
Фото: Dnevnik.rs

У минулим сусретима, нарочито на гостовању код Радничког у Нишу и у дербију са Чукаричким на Карађорђу, потез тренера Радослава Батака конкретизован је ефикасношћу колектива и утиском да његов тим у таквој формацији знатно лакше развија акције, све до завршнице и зоне шута ка голу.

Зукић је у претходном разговору за Дневник у суперлативима говорио о шефовој идеји, прихватајући са одушевљењем нову улогу, у којој се одлично снашао. Сведоче о томе три његова гола, али и потези који су убрзали пас игру Новосађана. До гостовања у Нишу био је без реализације. Идентично расположење Зукићевом дели и Топић. Без размишљања, позитивно је гледао на померања у линијама тима, дајући шефу за право на процени да ће тако игру да убрза, а тиме и допринети реализацији, не ризикујући ништа што се одбрамбених задатака тиче.

– Зукић и ја годинама играмо заједно, још у млађим селекцијама Војводине и националне репрезентације, све до сениорског састава – подсећа Топић. – Одлично се познајемо, сарадња у везном реду била је и остала на високом нивоу. Што се промена у линијама састава тиче, на тренеру је да састави тим и да одреди тактику и да преузме одговорност за то. На нама играчима је да његове идеје доследно спроведемо у дело и тако преузмемо свој део одговорности. Убеђен сам да је све добро функционисало у минулим утакмицама, осим на теренима где није постојао минимум услова за игру. Мени одговара тај систем са два предња везна и једним играчем у задњој линији. Сналазим се лепо, не осећам никакав притисак нити повећан обим активности, прија ми поверена улога. Верујем да је и тренер задовољан начином на који сам на изазове одговорио.


Улазнице од данас у продаји

Због великог интересовања навијача, улазнице за дерби су од данас у продаји по цени: запад 1.000, север и југ 500 динара. Источна трибина резевисана је за полазнике новосадских фудбалских школа и навијаче који су улазнице обезбедили учешћем на Вошином породичном дану. Данас и сутра улазнице се продају у просторијама компаније Гикс тикс у Париском магазину, а на дан утакмице и на благајни стадиона од 17 часова. За гостујујуће навијаче резервисана је јужна трибина Карађорђа. Дерби у суботу почиње у 20 часова.


Финиш првенства и први велики испит, од преостала три у основном делу такмичења, намеће се као једино меродаван тест за оцене о распореду и шеми састава, које су јединствено извели најлепши изданци Војводинине школе Зукић и Топић. У Нови Сад, у оквиру 28. суперлигашког кола, у суботу стиже Партизан.

– Можемо да одиграмо са Партизаном довољно квалитетно за победу – уверен је Топић. – Играмо на нашем стадиону и пред нашим навијачима, који су у овој сезони били на завидном нивоу. Њихово ангажовање изашло је из оквира уобичајене фразе о „12. играчу“. Од велике су помоћи и код куће и на гостовањима. Рачунамо на велику подршку са трибина, имамо сазнања да је интересовање за дерби велико. Наш мотив, са европским предзнаком, довољно је снажан да се мобилишемо и да против Партизана одиграмо најбоље у овом првенству. Памтимо и онај пораз у Београду (1:4) који је изражен превисоким резултатом у односу на стање на терену. Рекордна посета још би учврстила нашу намеру да добром игром и позитивним резултатом докажемо да ова генерација Војводине може квалитетно да се носи са свим суперлигашким тимовима.

У претходних пет утакмица Партизан је победио само једанпут. По два пораза и два нерешена резултата учинак је у раскораку са шампионским амбицијама клуба, али и са објективном вредношћу састава Београђана. Аналитичари у Партизановом гроги стању виде могућност олакшавајуће околности за домаћи тим.

– Нема ту олакшавајуће околности. Партизан је увек Партизан. Они ће свом снагом да потраже излазак из резузлтатске кризе. Учинићемо све што је до нас да њихов повратак на велику сцену  не води преко нас у нашој кући, него да тај пут потраже неком другом приликом – најавио је максимални ангажман свој и својих саиграча у пола белом, пола у црвеном везиста Војводине Мирко Топић.       

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести