Војводина путује у Турску, сви се радују раду на добрим теренима

Пред одлазак у Турску фудбалери Војводине желели су да одиграју  контролну утакмицу и договорен је био сусрет с ОФК Бачком.
д
Фото: Ј. Грлић

Међутим, временске (не)прилике условиле су то да провера буде отказана, пре свега зато да се не би на тешком терену ризиковали да се повреди неко од играча, Уместо тога, црвено-бели ће данас одрадити тренинг, а у четвртак, чартер летом, одлазе у Анталију, а потом им следи краћи пут аутобусом до Белека. Тамошњи хотел „Сусеси“ у наредних 15-16 дана биће им база, а тренираће на сјајним теренима хотелског комплекса.

- Није било смисла да инсистирамо на утакмици с Бачком, јер терени нису очишћени и не желимо да се неко од играча повреди – рекао је Драган Шарац, један од асистената шефа стручног штаба екипе Војводине Ненада Лалатовића. – Иако је постојала могућност да сусрет одиграмо на терену с вештачком подлогом, а како ни он није очишћен од снега одустало се и од те идеје. У уводним данима пратило нас је лепо време, одрадили смо све оно што смо и планирали, па се показало да у правом часу одлазимо у Турску. Тамо ћемо да боравимо у нашој старој бази, чекају нас одлични терени и нема никакве сумње да ћемо моћи да тренирамо максималним интензитетом.

Шарац је нагласио то да је ових дана, због снега, изузетно тешко организовати рад с лоптом.


Алтај први ривал

Новосађани ће на обалама Средоземног мора одиграти шест контролних утакмица. Први ривал, 16. јануара, ће им бити водећи тим на табели турске Друге лиге  Алтај, а 19. ће снаге одмерити с украјинском екипом Зорје из Луганска, учесником Лиге Европе. За 22. јануар предвиђена је утакмица са словеначком Муром, а три дана касније са победником Купа Бугарске, екипом Славије из Софије. Млађи Вошини првотимци ће 27. јануара за ривала имати млади тим Локомотиве из Москве, а последња провера предвиђена је за дан касније, када ће  ривал бити руски прволигаш Ахмет из Грозног (раније се звао Терек).


- Играчи веома добро подносе оптерећење и имали смо тек пар лакших повреда. Нико није морао дуже да паузира, те озледе су карактеристичне за ову фазу рада и у комплетном саставу кренућемо пут Белека. Планирано је да тамо одиграмо шест утакмица и да кроз њих, заједно с радом на тренинзима, уђемо у жељену форму за наставак домаћег првенства. Све нас радује веома добра атмосфера  у екипи и не сумњам у то да ће она остати на високом нивоу и у данима који следе.

Још увек није одређен дефинитини списак путника за припреме.


Новајлија

Милан Косановић,  спортски директор Војводине, открио је да ће, како ствари стоје, с  екипом у Турску путовати и један новајлија.

-Он ће сигурно бити на списку путника за Белек, а можда већ данас, уколико читав посао успешно приведемо крају, јавности откријемо и његово име – загонетан је био Косановић.


- За сада нико није ни отишао, ни дошао. То, међутим, не значи да неке промене не могу да се догоде у последњи час и видећемо ко ће све од играча да нађе место у авиону за Анталију. Шеф Лалатовић планирао је да поведе четворицу голмана и 23 фудбалера, мада је максимални број кандидата за први тим који би могао да пође у Турску - 30. Могуће је и да нам се тамо придружи неки евентуални новајлија, али о томе ће одлуку донети Лалатовић и управа клуба – објаснио је Шарац.

Јуче су сви они који путују у Турску одрадили ПЦР тест на коронавирус, чији резултати се очекују данас. Занимљиво је да ће се и у Белеку пред сваку утакмицу  радити тестирања, због строгих епидемиолошких прваила.

Повратак у Нови Сад предвиђен је за 29. јануар.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести