Војводина - Раднички, могућ двобој браће Вукадиновић

Живот се некако увек побрине да нам понуди занимљив след догађаја, који, сам по себи, доноси пред заинтересоване посматраче интригантна дешавања.
с
Фото: Ј. Грлић/Миљан Вукадиновић

Сутрашња утакмица (стадион „Карађорђе“, 20 часова) између Војводине и Радничког из Ниша, као и сваки други сусрет, био би део клишеа, борбе за бодове и превласт на терену и табели, да у ова два тима не играју два рођена брата. И то на - супротним странама. Црвено-бели дрес с бројем 90 код Новосађана, као један од њихових најбољих играча, дужи Миљан Вукадиновић, док ће се у мајици с истим бројем на леђима са супротне стране, наћи његов две године старији брат Вукадин.


Миљану недостајао одмор

Истакао је тренер Старе даме Славољуб Ђорђевић да је протеклих недељу дана његов тим искористио да се одмори од напора којима је био изложен у протеклом периоду, али и да се повређени и болесни играчи опораве.

- Пред утакмицу са ТСЦ-ом примио сам инјекцију због бола који сам осећао у недавно оперисаном колену - рекао је Вукадиновић. - Није било времена да се мало одоморим, а сада сам га добио и осећам се пуно боље. Тренер нас је мало штедео у раду и то нам је користило, тако да ћу сутра увече моћи да заиграм пуном снагом.


- Само на почетку каријера, неких шест месеци, наступали смо заједно у чешком друголигашу Мастаборском, где смо и почели да стварамо каријере - присетио се Миљан. - Убрзо су нам се, међутим, путеви разишли, а успели смо, ипак, да се два пута нађемо на супротним странама. То се догодило док сам ја носио дрес Славије из Прага, а Вукадин је играо за екипу Злина и, за сада, имамо скор 1:1. Надам се да ћу сутра ја да будем тај који ће стићи до предности.

Да ли сте успели да се чујете ових дана с братом?

- Нисам, али сам сигуран да ћемо данас бити у прилици да се видимо и испричамо. Додуше, Вукадин у последње време мање игра у Радничком, иако је, када је дошао у Ниш, био стандардни у првој постави. Као што знате, тамо су се мењали тренери, што је утицало и на промену концепције и укупне визије њихове игре, а да ли Вукадин није успео да се уклопи или је реч о нешто слабијој форми, то заиста не знам. У сваком случају, не знам да ли је до сада било ситуација у српском фудбалу да се са супротних страна нађу рођена браћа, али нам се обојици пружа прилика да испишемо неку нову страницу у историји ове игре у нашој земљи.

Обојица играте уз десну линију, ко ће сутра имати више успеха, под условом да обојица будете на терену стадиона „Карађорђе“?

- Биће то тешка утакмица, јер Раднички је од доласка тренера Радослава Батака остварио победу и реми. Нема сумње да ће желети да и у Новом Саду стигне до повољног резултата, али, од када сам фудбалер Војводине, с Нишлијама имам позитиван скор и надам се, односно учинићу све да бодови остану на „Карађорђу“. Ривал поседује квалитет и жели да се бори, али и ми имамо пред собом циљеве које смо зацртали и они ће нам бити водиља како бисмо се на крају сусрета радовали - нагласио је Миљан Вукадиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести