Војводина тимским духом победила Пролетер

Веома добар градски суперлигашки дерби одиграли су Пролетер и Војводина.
2
Фото: Ј. Грлић

Мало више умећа, снаге и жеље за тријумфом показали су ученици тренера Славољуба Ђорђевића, који су до треће победе у низу стигли, пре свега, захваљујући голу одлуке, који је у 10. минуту постигао спретни Миљан Вукадиновић, на асистенцију Дејана Зукића. Не би, ипак, било коректно не истаћи чињеницу да је тим са Слане баре, посебно у другом полувремену, пружио веома добру партију и да је до последњег секунда утакмице тражио начин да барем изједначи.

У неким тренуцима недостатак спортске среће, али, пре свега, нова сјајна рола коју је имао голман „старе даме“ Никола Симић, онемогућили су екипу тренера Душана Бајића у таквим настојањима и победа је, када се подвуче црта, заслужено припала тиму који на терену предводи капитен Немања Човић.

- Не бих посебно да истичем улогу коју је одређени појединац имао у овој победи, самим тим ни моју - остао је скроман Никола Симић. - До тријумфа смо стигли захваљујући доброј игри сваког члана нашег тима и то је и најважније. Постигли смо гол на време, имали још неке прилике, али их је имао и Пролетер. Поново смо стигли до три бода и тако на најлепши начин најавили нови дерби, који у недељу играмо на „Карађорђу“, када нам у госте  долази Црвена звезда.


Ништа није немогуће

На опаску да ће Црвена звезда просто морати да иде на сва три бода у недељу, како би остала у трци за нову шампионску титулу, Никола Симић није се ни штрецнуо.

- Желела је Звезда и у првом колу овог првенства да нас савлада у Београду и да тако тријумфално отвори сезону. Није у томе успела, извукли смо тада реми (0:0), тако да ништа није немогуће да се догоди ни у недељу. Имамо довољно времена да се припремимо за ту утакмицу и видећемо шта сам дуел може да нам донесе - поручио је јунак у победи Војводине над Пролетером.


Славољуб Ђорђевић, тренер црвено-беле чете, објективно је оценио сусрет с градским ривалом.

- Био је то прави градски дерби у којем је било небитно ко коју позицију тренутно заузима на табели - истакао је Ђорђевић. - На терену је владао велики набој и жеља играча обе екипе да стигну до победе. Веома брзо постигли смо гол и то ме радује, а очекивао сам да барем још једном затресемо мрежу ривала у том делу. У наставку, Пролетер је био доста бољи и да је успео да изједначи, било би то заслужено, а могли смо, чак, и да изгубимо утакмицу. Имали смо и ми две-три контре и, да су прошле, можда бисмо и повећали вођство. Задовољан сам због чињенице да смо освојили три нова бода и честитам мојим играчима који су показали да поседују чврт карактер, али и екипи Пролетера, за коју сам сигуран да ће се пласирати у плеј-оф, што би било јако добро и за фудбал у Новом Саду.  

Старији новосадски суперлигаш имаће довољно времена за припрему утакмице с Црвеном звездом, да заигра растерећено и докаже да је ушао у праву форму баш онда када је то и најважније. Тај сусрет игра се у недељу, а почиње у 16.45 часова. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести