Војводина у дербију последњег кола Суперлиге савладала Партизан

У правој рововској борби, у којој су тактичке замисли двојице тренера биле у првом плану, Војводина је стигла до победе у дербију последњег кола првенства с Партизаном.
vojvodina partizan1
Фото: Ј. Грлић

Снагом колектива, у дуелу у којем је често праштало на терену од (пре)јаких уклизавања, оштрих стартова и с мало фудбалске лепоте, Новосађани су били за нијансу храбрији, решенији да освоје сва три бода и, када је црта подвучена, у томе су успели.

Тренутак одлуке догодио се у 13. минуту, када су на десној страни казненог простора у дуелу били Лазар Марковић и Миљан Вукадиновић. Фудбалер Војводине пао је после контакта, а арбитар Ђорђић упро је прстом на белу тачку. Протествовали су црно-бели, делилац правде остао је, наравно, при својој одлуци, а сигурни реализатор најстроже казне био је Немања Човић. Голман Поповић, додуше, пошао је у праву страну, али је шут искусног голгетера био и јак и прецизан и ту спаса за Партизан није било.


Гужва на крају

По завршетку сусрета, код клупе Војводине дошло је до велике гужве, у којој су учествовали практично сви играчи и тренери две екипе. У општем метежу, није се знало ко кога гура, нити ко кога смирује, али, срећом, све се завршило без тежих последица. Живци су очигледно попустили, што најављује веома занимљив судар два тима у Нишу.

Нисам дао повод за увреде

Практично током свих 90 минута сусрета, навијачи Партизана на “пику” су имали Ненада Лалатовића, ког су вређали и непристојно му скандирали. Млади стручњак тим поводом је рекао:

- Нисам ни једним гестом дао повод навијачима да ми погрдно скандирају. Имао сам, чак, утисак да су мислили да Партизан игра против мене, а не против Војводине. Искрен да будем, не волим ни ја њих и волим када победим Партизан. Успут, нисам ожењен, разведен сам, па не знам зашто су вређали моју жену коју немам. Могао је судија и да заустави игру и упозори присталице црно-белих, јер и ја сам човек, али то је изостало  - истакао је Лалатовић.


Све што су гледаоци после тога могли да виде на терену, била је иницијатива Београђана, који су више имали лопту у поседу, али нису створили практично ни једну стопостотну прилику. Најближи изједначењу били су у 30. минуту, када је добро шутирао Ђорђе Ивановић, а голман Симић лопту избио у корнер. После ударца с угла, запретио је главом Бојан Матић, али је покушај некадашњег саиграча, чувар мреже Новосађана неутралисао. Забележили смо и покушај Дринчића из слободног ударца у 34. минуту, када је лопта фијукнула поред десне стативе.

У наставку, чији почетак је обележила лепа кореографија Војводининих навијача, позициона битка још више је “затегнута”. Партизан је диктирао темпо игре, домаћин се организовано и веома дисциплиновано бранио, а Лалатовић и Милошевић као да су играли партију шаха. Лепота игре је изостала, навијачи два тима покушавали су да улију додатни дах својим миљеницима, али шанси није било ни на једној страни. На измену је реаговано изменом, на јаке стартове - истом мером и тек у првом минуту надоканде црно-бели су имали могућност да изједначе. Слободни ударац с 18 метара извео је искусни Израелац Бибрас Натхо, али је лопта отишла преко пречке и био је то знак да бодови остају у Новом Саду.

Прво полувреме двомеча два тима, дакле, протекло је у знаку радовања новосадских фудбалера и њихових навијача, а већ у среду следи много важнија утакмица, финале Купа Србије, па ће у Нишу улог бити много већи.

А. Предојевић

Војводина - Партизан 1:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 6.000, судија: Ђорђић (Београд). Стрелац: Човић у 14. минуту (из једанаестерца). Жути картони: Саничанин, Човић, Мркаић и Стојковић (Војводина), а Вујачић, Здјелар, Брежанчић, Матић и Штулић (Партизан).

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Андрић 7, Бралић 6,5, Саничанин 7, Ђорђевић 6,5, Стојковић 6,5, Дринчић 7, Вукадиновић 7,5 (Нешковић -), Човић 7 (Зукић 6.5), Бојић 7 (Гемовић -), Мркаић 6,5 (Деветак -).

ПАРТИЗАН: Поповић 7, Смиљанић 6,5, Витас 7, Вујачић 6.5, Брежанчић 6,5,  Павловић 6,5 (Станојловић -), Здјелар 7 (Натхо 7), Марковић 7 (Штулић -), Ивановић 7, Стевановић 6,5 (Сума 6,5), Матић 7.

На конференцији за медије био само Ненад Лалатовић: Идемо храбро у Ниш

По завршетку дербија, на обавезној конференцији за медије присутан је био једино Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. Његов колега саво Милошевић, нити било ко други из табора Београђана, није се појавио пред новинарима.

- У тактичкој борби били смо бољи за тај један гол - рекао је Лалатовић. - Шанси није било пуно ни на једној страни, а пресудило је то што смо били храбри. Рекао сам мојим играчима да морају да буду јаки у дуелима и поносан сам на њих због начина на који су испунили обавезе и победнички закључили одлично првенство које остаје иза нас. Остало нам је још финале купа и јако ми је жао што наши навијачи неће у Нишу бити уз нас, јер много су нам потребни. Мораћемо да будемо одважни на стадиону који ће бити у црно-белим бојама, јер само храбри, а убеђен сам да ми то јесмо, моћи ће да се издигну изнад ривала и пригрле победнички трофеј. 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести