Војводинa у Купу Србије дочекују Синђелић (18)

Пред фудбалерима Војводине је напорна серија утакмица, на чијем почетку вечерас дочекују тим Синђелића у осмини финала Купа Србије.
Mirko Topic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Мирко Топић (с лоптом) конкурисаће за тим и против Синђелића

После тога,током викенда, биће домаћин Јавору, а затим, у следећу среду, у госте долази и Инђија, тако да ће публика имати прилику да на стадиону “Карађорђе” прати три утакмице у року од само недељу дана. Што се окршаја са Синђелићем тиче, нема потребе да се посебно потенцира чињеница да су Новосађани велики фаворити, довољно је само подсетити на то да су црвено-бели тренутно другопласирани на табели Суперлиге, док се Београђани налазе на 14. месту у прволигашком каравану.

- Пролаз у наредну фазу Купа нам је циљ и обавеза - рекао је Мирко Топић, један од најмлађих првотимаца Војводине. - И пред почетак сезоне нагласио сам да бих волео да изборимо пласман у европско такмичење, али и да освојимо пехар у Купу. За сада веома добро идемо ка циљу, али да бисмо били успешни мораћемо да играмо барем једнако добро као и у претходним сусретима. Лично, не сумњам да ће тако и да буде.

Млади везни фудбалер не плаши се тога да би његови саиграчи и он могли нешто опуштеније да уђу у утакмицу, а тиме и да пруже наду Синђелићу да може да начини изненађење.

- Такав прилаз утакмици једноставно не постоји код нашег шефа Ненада Лалатовића. У сваку утакмицу, без обзира на то ко нам је ривал, улазимо максимално мотивисани и с једнаком жељом, па сам сигуран да ће исти случај бити и вечерас.

Одлична партија коју је пружио против Чукаричког, утисак је, препоручила је 18-годишњег Топића да буде у најозбиљнијој конкуренцији за стартни тим и у дуелу са Синђелићем.

- Не знам да ли ће се то догодити, а ако се деси бих био први пут стартер на нашем стадиону. То је, ипак, до одлуке тренера Лалатовића, а убеђен сам да ћемо, коме год да пружи шансу, одиграти на високом нивоу. Није толико битно ко се налази на терену, две-три ротације нису ништа посебно, јер имамо систем игре којег се придржавамо. Верујем да ће и публика у то моћи да се увери и позивам гледаоце да вечерас дођу на наш стадион – поручио је Топић.

Улаз на трибине “Карађорђа” биће слободан, а гледаоци ће пред почетак дуела моћи на благајни да подигну бесплатне улазнице. Почетак сусрета заказан је за 18 часова.

А. Предојевић

ОСМИНА ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Данас

ИНЂИЈА: Инђија - Полетер (14)

НИШ: Раднички - Бачка     (14)

ЗЕМУН: Земун - Чукарички         (14)

БЕОГРАД: ОФК Београд - Радник (14)

НОВИ САД: Војводина - Синђелић       (18)

ЛУЧАНИ: Младост - ТСЦ     (18)

БЕОГРАД:  Партизан - Спартак    (одложено)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Мачва       (одложено)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести