Војводини најважније да не прими гол код куће

Лагани занос почиње да захвата фудбалски Нови Сад.
nikola trujic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић

У четвртак се игра прва утакмица 1. кола квалификација за Лигу Европе, у којој ће Војводина дочекати Ружомберок, што ће представљати дуел трећепласираних тимова у прошлој сезони, у шампионатима Србије и Словачке.

Сусрет на “Карађорђу” биће прилика за Новосађане да остваре резултат који би им гарантовао мирнији одлазак на реванш за недељу дана, што ће од одбрамбеног реда захтевати чврсту и сконцентрисану игру, а од везног реда и нападача, поред наведеног, и постизање гол(ов)а.

" Најважније по мени јесте да не примимо погодак на свом терену. Идеалан резултат био би наша победа од 2:0 или 3:0, али сам свестан да то неће бити ни мало лаган задатак да се оствари. Колико знам, Словаци су веома тврда екипа, то се посебно односи на њихов обрамбени ред и мораћемо да уложимо максимум у сваком сегменту игре. Имамо квалитет да елиминишемо Ружомберок, добро смо радили у припремном периоду и то нам даје повод за оптимизам", рекао је Никола Трујић, један од играча од којег навијачи црвено-белих очекују да савлада противничког чувара мреже.

Од Трујића се пре свега очекују голови?

"Верујем у себе, за погађање противничких мрежа се увек спремам. Тако је било и овог пута, али нисам тиме оптерећен. Најважније је да постижемо голове, без обзира на то како се зове стрелац, а сигурно је да бих за нијансу задовољнији био уколико то баш мени пође за ногом. Знамо шта нам је циљ и посвећени смо томе, јер желимо да га остваримо и прођемо у наредно коло квалификација", додао је Трујић.


Мелег можда у реваншу

Дејан Мелег, један од најбољих фудбалера у тиму Војводине у прошлој сезони, није припремни период прошао с црвено-белима. Он је био у саставу младе репрезентације Србије која је наступила на Европском првенству у Пољској, одакле су стизале вести да је постигао договор с турским прволигашем Кајзеријем и да ће каријеру наставити у том клубу. Синоћ је очекиван Мелегов долазак на тренинг Војводине и разјашњење ситуације.

"Дејан Мелег је играч под уговором с Војводином и мора да испуњава обавезе, односно да тренира. И даље нам се ни један клуб није јавио да је заинтерсован за Мелегов трансфер, па ћемо у најскоријем року обавити разговор с Дејаном и чути од њега какви су му планови", рекао је Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора новосадског суперлигаша.

Тренер Радослав Батак на Вуковићеве речи је додао:

"Немам још увек информацију о статусу Дејана Мелега. Он свакако неће конкурисати за састав у првом дуелу с Ружомбероком, а могуће је, прикључи ли се тренинзима, да на њега рачунамо за реванш у Словачкој.  смо имали састанак с играчима, почели смо да их упознајемо с ривалом и да припремамо први сусрет у четвртак".

Покушали смо и , као и током претходних дана, да у контакт ступимо с Дејаном Мелегом, али без успеха, пошто на позиве није одговарао.


Екипи Војводине, као и другим тимовима, много значи подршка с трибина.

" Почела је сезона годишњих одмора и у најави ће у четвртак бити топао дан. Ипак, иако се може очекивати врућина и у вечерњим сатима, не видим разлог због којег наши навијачи не би дошли да нас бодре у великом броју. Претпостављам да су, баш као и ми, наши симпатизери жељни доброг фудбала и да ће их то мотивисати да дођу на стадион и пруже нам велику подршку. Навијачи су прошле године били наш дванаести играч, умели су да створе прави, европски амбијент на трибинама и надам се да ће тако бити и у утакмици са Ружомбероком", очекује Никола Трујић.

Интересовање за утакмицу је доста добро, гледаоци се распитују на који начин могу да дођу до улазница. Из клуба понављају да ће оне почети да се продају, када је реч у Западу и Истоку, у среду, од 12 до 18 часова, на главној и благајни поред ресторана “Огњиште” и то по цени од 300 и 200 динара. На дан сусрета, дакле у четвртак, карте ће се продавати од 16 часова и то искључиво на главној благајни, а улазнице за Север моћи ће да се пазаре по цени од 100 динара, у просторијама навијачке групе “Фирма”, смештеним на северној трибини стадиона и то од 17 часова до почетка сусрета.

Важиће и прошлосезонске претплатне карте, што ће њиховим власницима омогућити несметан улазак на “Карађорђе”, а тек накнадно биће штампане и нове сезонске улазнице, о чему ће јавност бити благовремено информисана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести