Воша боља у тренинг утакмици против Звијезде, али без победе

Војводина - Звијезда 09 1:1 (0:0) По смени шефа стручног штаба Војводине Александра Веселиновића, Новосађани су одиграли тренинг утакмицу с последњепласираним тимом Премијер лиге БиХ, екипом Звијезде 09 из етно села Станишићи.
FK Vojvodina, grb
Фото: Dnevnik.rs

Иако су били бољи ривал током свих 90 минута домаћини нису успели да забележе победу, али је утисак о њиховој игри био доста повољан.

У првом полувремену пратили смо динамичну и борбену утакмицу, али без много прилика за голове. Иницијативу су имали Новосађани, док су се гости оријентисали на чврсту одбрану и покушаје да угрозе гол домаћина из контра напада. У томе су успели у 15. минуту, када је Хусић главом шутирао, али право у голмана Николу Симића. Минут касније, на другој страни, у лепој прилици је био Фофана, међутим његов шут отишао је поред гола.

У 66. минуту Војводина је повела. С леве стране одлично је центрирао Цвековић, а у гужви која се створила пред голом, најслажљивији био је штопер Синиша Саничанин и главом просто закуцао лопту у гол голмана Ерића. Само три минута касније одличну позицију самом себи створио је млади нападач Никола Гајић, веома добро шутирао, али је статива била савезник гостујуће екипе.


Окука на трибинама

Јучерашњи сусрет, баш као што је и најавио, пратио је и нови шеф стручног штаба екипе Војводине Драгомир Окука. Он није водио тим, већ је сусрет пратио са трибине, настојећи да стекне слику о квалитету али и манама црвено-белих. Новосађане је предводио са клупе Зоран Васиљевић, а у саставу није било повређених капитена Антића, голмана Роцкова, Ђорђевића и Зломислића, као ни младог репрезентативца Месаровића.


Како то бива, ускоро су играчи Звијезде изједначили. Са неких 18 метара шутирао је Амер Османагић, а лопта је незгодно одскочила и преварила резервног голмана Воше Филипа Старича.

Коначно у 87. минуту изванредан слободан ударац извео је новајлија Никола Срећковић, Ерић је врховима прстију одбио лопту до пречке, а у ситуацији која је настала после тога Гојков није успео да други пут затресе мрежу Звијезде и донесе победу својој екипи.

А. Предојевић

ВЕТЕРНИК: Игралиште ФЦ “Вујадин Бошков”, гледалаца 100, судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Саничанин у 66. за Војводину, а Османагић у 73. минуту за Звијезду 09. Жути картони: Стојковић и Саничанин (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Граовац, Саничанин, Хухумис, Ахчин, Ђурић, Милојевић, Арсић, Езе, Фофана. Играли су још: Старич, Лазаревић, Веселиновић, Мирков, Гојков, Гајић, Бједов, Срећковић и Ђуричин.

ЗВИЈЕЗДА 09: Ерић, Бабић, Тојћић, Златковић, Зекановић, Војновић, Османагић, Предраговић, Говедарица, Хусеинбашић, Хусић. Играли су још: Ћулум, Асентић, Филиповић, Махмутовић, Н. Адова и Филиповић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести