Воша данас (16) дочекује Јагодину: Веома озбиљан приступ утакмици

НОВИ САД: Пажљивији љубитељи фудбала добро се сећају да је у финалу Купа Србије 2013. године, одиграном на стадиону Партизана у Београду, екипа Јагодине савладала Војводину (1:0) и остварила највећи успех у историји клуба.
v
Фото: Aleksandar Busnić može da se očekuje u startnoj postavi Novosađana/J. Grlić

У међувремену, околности су се, када су ова два клуба у питању, радикално промениле, па су Јагодинци данас чланови Српске лиге - Исток, док Новосађани и у овој сезони за циљ имају пласман у европску конкуренцију и налазе се при врху суперлигашке табеле. Пред данашњи дуел два тима у шеснаестини финала најмасовнијег такмичења на стадиону “Карађорђе”, кристално је јасно да су црвено-бели из Српске Атине апсолутни фаворити, али само под условом да максимално озбиљно схвате утакмицу.

- Куп је специфично такмичење - сложио се и Славољуб Ђорђевић, шеф стручног штаба “старе даме”. - У њему нико нема прилику за поправни испит и због тога јако, јако озбиљно схватамо Јагодину. Ривал поседује младу и амбициозну екипу, има уз себе и богату традицију и играће данас потпуно растерећено, па нас то обавезује да га дочекамо и одиграмо с максималним поштовањем.

Може да се претпостави како ће тренер Новосађана, ипак, начинити неке рокаде у екипи и одморити појединце.


Стартна постава

Славољу Ђорђевић ни сам још није био сигуран кога ће да уврсти у стартни тим Војводине. Ипак, могуће је да пиверење укаже следећој постави: Вуклиш - Бјековић (Цуцин), Јеличић, Копитовић, Деветак (Ђорђевић) - Максимовић, Буснић - Новевски, В. Симић, Зукић - Мркаић.


- Направићу пар измена у односу на тим који је наступио против Радничког из Крагујевца, али не више од три или четири. Једино је сигурно то да ће на голу стајати Горан Вуклиш уместо Николе Симића и да у екипи неће бити младог репрезентативца Мирка Топића, који се доста потрошио у последње време, што кроз игре за национални тим, што као стнардардни члан наше стартне поставе. Замениће га највероватније Александар Буснић, а тек после последњег тренинга пред утакмицу видећу кога би још требало да одморим. Гледаћу да минутажу, барем у другом полувремену, пружим Урошу Кабићу који се враћа из повереде, а сви остали данас ће истрчати на терен и имаће пред собом обавезу да савладају ривала и пласирају се у осмину финала Купа - нагласио је Славољуб Ђорђевић.

Повређених или болесних играча у редовима Војводине нема, а дуел на “Карађорђу” почиње у 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести