ВОША НА БАЊИЦИ: Новосађани решени да освоје читав плен

У првом делу актуелног првенства Суперлиге фудбалери Војводине најубедљивију победу (5:0) остварили су у утакмици с Радом, одиграној 3. августа на “Карађорђу”.
Matic i Eze/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Матић и Езе радовали су се головима против Рада почетком августа

Од тада је протекло доста времена, Новосађани су сада другопласирани тим на табели, док се “грађевинари” налазе на 14. месту, са само 11 освојених бодова. У суботу се ове две екипе поново састају и по податку који смо изнели јасно је да улога фаворита, без обзира на чињеницу да се сусрет игра на Бањици, припада тиму који с тренерске клупе предводи Ненад Лалатовић.

- Заиста је тако, али само на папиру - опрезан је шеф Вошине струке. - Рад је екипа која у саставу има доста искусних фудбалера, који свакоме могу да покваре планове. Уосталом, у прошлом сусрету на њиховом стадиону су савладали Спартак (2:0) и то јасно сведочи о томе да су решени да се боре свим силама за опстанак у елити. По мени, та екипа не заслужује да се бори за суперлигашки живот, чак бих рекао да јој је место међу осам најбољих тимова. Изузетно ценим екипу Рада, као и њено руководство и навијаче, чија је љубав према клубу велика и који се на стадиону на Бањици осећају као код друге куће.


Матић: Бољи смо од домаћина

Први стрелац Војводине са девет датих голова Бојан Матић оптимиста је пред утакмицу с Радом.

- Ићи ћемо на победу, што је неминовно ако се погледају наше амбиције и тренутни пласман на табели. Ући ћемо у сусрет растерећени, али и свесни онога што се од нас очекује. Спремни смо да пружимо максимум и направимо нови корак ка останку на високој позицији на табели. Бољи смо и квалитетнији тим од ривала и верујем да ћемо то доказати и на терену – поручио је Матић.


Лалатовић је анализирао игру ривала и јасно му је, како сам каже, да је пред његовом екипом једна од најтежих утакмица у финишу јесењег дела првенства.

- Јесмо савладали Рад с 5:0 на почетку Суперлиге, али су се неке ствари од тада промениле. Играће домаћин против нас с великим мотивом да нас изненади и на то морамо да будемо спремни. Дрес Рада носе искусни фудбалери, попут Бједова, Касалице и Трифуновића, ту су и веома добри Перендија и Петровић, што само сведочи да ћемо морати у утакмицу да уђемо максимално спремни и решени да остваримо циљ. А он је, треба ли на то да подсећам, да освојимо сва три бода и с песмом се вратимо у Нови Сад.

Тренер Војводине указао је на још једну чињеницу која га охрабрује.

- У последње време атмосфера у клубу поправила се за 200 посто, играчи поново долазе с осмесима на тренинге, друже се и ништа им није тешко. За досадашње резултате све заслуге припадају управо њима и заслужују све оно што добијају од управе клуба. Лепо је видети их да и по 10-15 минута пре почетка тренинга излазе на терен и играју се лоптом и баш зато сам убеђен да ћемо одиграти добар сусрет на Бањици и, сходно томе, имати право да верујемо у победу.

Уз све што је навео, Лалатовић у први план истиче и то што ће моћи да рачуна на све расположиве снаге.

- Немамо суспендованих или повређених фудбалера, ако изузмемо Васиљевића и Човића. Њих двојица се враћају у екипу после операција које су имали, почели су да раде са саиграчима и биће велика појачања за пролећни део сезоне. Моћи ћу да изведем најбољи тим и очекујем од њега да пружи квалитетну партију и забележи победу, уз, то подвлачим, пуно уважавање екипе Рада - казао је Лалатовић.

Утакмица Рад - Војводина игра се у суботу на стадиону “Краљ Петар Први” од 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести