Воша несавладана и у Лазаревцу

Колубара – Војводина 2:2 (1:0)
w
Фото: ФК Војводина

У утакмици 6. кола Суперлиге Србије фудбалери Војводине ремизирали су са Колубаром, у Лазарвецу, и сачували ореол непобедивости. У драматичном дуелу подела бодова је и реалан исход.

Војводина је углавном играла на Бараја који се добро отварао, тражио простор. Једна његова повратна лопта ка Симићу могла је завршити голом, али је најбољи играч Новосађана приликом шута изблокиран. Воша је била надмоћнија али у 22. минуту направљена ј грешка на средини терена, Филиповић је узео лопту, стуштио се у шеснаестерац где је фаулиран од Бјековића и то је једанаестерац. Али мрежа Новосађана је и даље остала нетакнута јер је играч над којим је начињен прекршај погодио пречку. Међутим, на асистенцију Вар собе пенал је поновљен јер је Јеличић раније ушао у своја казнени простор. Овога пута Милојевић је био прецизан за – 1:0. Колубара се добро бранила и изводила опасне контре. Уиграно је деловала екипа Дејана Ђурђевића, имала је јасну стратегију којом жели до циља. У 38. минуту, међутим, бедем је попустио и Војводина је имала велику прилику. Шутиао је барај, лопта дошла до Траореа чији шут са пар метара заустваља Станивуковић. На чуђење свих арбитар Живковић је након тога показао на гол аут.

Војводина је из све снаге напала у наставку и то јој се исплатило. Малбашић је асистрао Симићу који је из другог покушаја успео да савлада Станивуковића. Распласмала се утакмица потом и имало се шта видети. Воша је имала још једну шансу али је Барај гађао изнад пречке. Потпуна иницијатива Војводини се исплатила у 71. минуту. Бјековић је одлично на петерцу упослио Николића којем није било тешко да затресе мрежу. Лазаревчани се нису предавали и у 79. минуту су успели да изједначе. Милојевић је одлично центриао из слободног ударца а Марјановић лопту спровео у мређу. ВАР соба је проверила да ли је тада играч домаћих играо руком и утврдио да није.

До краја није било узбуђења и остало је – 2:2.

ЛАЗАРЕВАЦ: стадион Колубаре, гледалаца: 1.000. Судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Милојевић (из пенала) у 26. и Марјановић у 79. за Колубару а  Симић у 57. и Николић у 71. минуту за Војводину.   Жути картони: Вукушић (Колубара) а Бјековић, Милосављевић (Војводина).

КОЛУБАРА: Станивуковић 6, Бакић 6, Филиповић 6,5, Јанковић 6, Кадрић 6,5 (Васиљевић), Марјановић 7, Милојевић 7,5, Петронијевић 6, Радовановић 6,5 (Вукушић 6), Садиковић 6 (Кочовић 6), Ђокић 6 (Илић 6).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Барај 6,5 (Кабић), Бјековић 6,5, Јеличић 6, Милосављевић 6, Нешковић 6 (Малбашић 7), Николић 7, Симић 7,5, Топић 6 (Зукић), Траоре 6,5, Ђорђевић 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести