Воша нишани 10. победу у гостима, Инђијци оптимисти

После великог задовољства које су осетили после победе над Чукаричким у Београду и пласмана у финале Купа Србије, пред фудбалерима Војводине данас је нови испит.
Ј. Грлић/ Капитен  Никола Дринчић сјајно предводи екипу Војводине
Фото: Ј. Грлић/ Капитен  Никола Дринчић сјајно предводи екипу Војводине

У утакмици претпоследњег, 29. кола елитног такмичења, гостују у Инђији, где ће им ривал бити истоимени суперлигаш. Новосађани желе да стигну до 10, јубиларне победе на страни у овој сезони, чиме би оборили клупски рекорд, али и сачували изгледе да на крају првенства стигну до вицешампионског звања. Због тога, упркос замору који је присутан код појединих носилаца игре, ученици тренера Ненада Лалатовића решени су да пруже нову, добру партију и да онда, у дуелу последњег кола с Партизаном, реше дилему ко ће то првенство да заврши на другом, а ко на трећем месту.

- Знамо да нас у Инђији данас очекује веома тешка утакмица, у којој ће нам ривал бити квалитетни састав домаћина - рекао је Лалатовић. - Домаћин је показао у претходним дуелима, нарочито тријумфом над Чукаричким у Београду, да је много снажнији него што на то упућује његов тренутни пласман на табели и то никако не смемо да сметнемо с ума. Сигурно је да смо доста потрошени после полуфиналног куп сусрета, али имамо довољан број играча који могу да одговоре сваком задатку. Биће одређених ротација у нашој екипи, али нам циљ остаје исти: да победимо и онда с Партизаном решавамо битку најпре о другом месту, а потом и о освајачу купа. Мотив ћемо пронаћи и у чињеници да бисмо новом победом у гостима, надмашили рекорд и да би имена садашњих играча могла златним словима да буду уписана у анале ФК Војводина.


Могућа постава Новосађана

Биће занимљиво да се с којим тимом ће у дуел с Инђијом ући тренер Воше Ненад Лалатовић. Могуће је да то буду: Симић - Андрић, Ђурић, Саничанин, Деветак - Стојковић, Дринчић - Вукадиновић, Зукић, Гемовић - Бојић (Мркаић).


Млади стручњак ће тек пред почетак сусрета да одреди стартну поставу, али и имена 18 играча који ће се наћи у протоколу. Судећи по утакмици коју су у прошлом колу Новосађани одиграли (и победили) у Ивањици, није без основа размишљање да би неколицина стандардних првотимаца могли да паузирају, а да се од првог минута на терену нађу све бољи, 19-годишњи Дејан Зукић, голман Никола Симић, или Младен Деветак, Михајло Нешковић, Ђорђе Ђурић, Јован Кокир, или Ђорђе Стојсављевић.

- Видећемо још којих је то 11 играча који могу најквалитетније да одраде посао, а извесно је да ни на овој утакмици нећу моћи да рачунам на повређене Мирка Топића и Богдана Младеновића. Верујем да ће наши навијачи поново у великом броју доћи да нас бодре, позивам их да то учине, јер улазимо у кључни део сезоне, у којем смо стигли у позицију да можемо да остваримо још већи успех од оног који смо до сада постигли - поручио је Ненад Лалатовић.

Утакмица на стадиону Инђије почиње у 14 часова, уз пренос на првом програму ТВ Аренаспорта. Правду ће делити Срђан Јовановић из Београда.

А. Предојевић

Инђијци оптимисти

Фудбалери Инђије данас пред својим навијачима дочекују екипу Војводине. Зелено белима ово ће бити последњи меч у овој сезони пред својом публиком, а тренер  Александар Јањић каже да ће његови играчи дати све од себе да сезону приведу крају на најбољи могући начин.

- Војводона је фаворит, с обзиром да се бори на друго место, али ми имамо свој циљ, и надамо се повољном резултату - објашњава тренер Јањић.  Млади фудбалер Стефан Пуртић,  каже да је Војводина фаворит, да Новосађани имају сјајан тим али да и зелено - бели имају прилику за славље.

Новосађани су фаворити - каже Пуртић. - Али нисмо ни ми без изгледа. Свакако да смо одморнији, играћемо у пуном саставу, у досадашњим мечевима смо приказали завидну форму, желимо да се од навијача опростимо победом.  Што се тиче састава  неизвестан је само Марковић који се повредио на последњем тренингу, највероватнији састав: Прековић, Цуцин, Михајлов, Чермељ, М.Јовановић, Видић, Бањац, Пуртић, Милосављев, Босанчић, Б. Илић.

Сремци  се већ увелико припремају за прелазни рок. Приоритет клуба је да се сачува садашњи играчки кадар,а да се на лето екипа појача са три - четири квалитетних фудбалера.

М. Орошић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести