Воша почиње припреме, велики изазови у новој сезони

После само десетак дана паузе коју су добили по завршетку прошле, веома успешне  сезоне, фудбалери Војводине, освајачи Купа Србије, данас се поново окупљају.
в
Фото: Ј. Грлић

У Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, како је предвиђено, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и његови сарадници заказали су прозивку за 19 часова, после које ће уследити уводни тренинг, што ће означити и почетак припрема црвено-белих за захтевну такмичарску годину која је пред њима. У току неколико претходних дана Новосађани су одрадили обавезне лекарске прегледе, тестирали су се и на ковид 19 и, како незванично сазнајемо, позитивних није било.

Према оквирном плану, који ће, сигурно је, умногоме зависти и од развоја укупне здравствене ситуације у нашој земљи, предвиђено је да капитен Никола Дринчић и његови саиграчи током првих неколико дана тренирају на теренима у Ветернику, а да се онда, већ 9. јула, преселе у стару базу - хотел „Палисад“ на Златибору, где би требали да одраде најважнији, двонедељни део тренажног процеса. Пред „Старом дамом“у наредној сезони су наступи на домаћој и европској сцени, па је јасно да ће то од њих захтевати максималну физичку и менталну спрему, како би могли да одговоре зацртаним циљевима. Што се наступа у Србији тиче, да подсетимо, Вошу очекују надметања у Суперлиги и националном купу, а играће и у квалификацијама за Лигу Европе, у којима стартују од другог кола.

За сада нема назнака да се неко од играча који су у прошлој сезони носили црвено-бели дрес спрема да промени средину, баш као што не постоје ни наговештаји да се преговара с потенцијалним новајлијама. Јасно је, међутим, да тренер Лалатовић планира да освежи редове тима, а кога би то конкретно волео да види у Новом Саду, сазнаћемо у периоду који долази.

Управни одбор ФК Војводина оценио да је тим испунио све такмичарске циљеве који су пред њега били постављени. Пласманом на треће место у Суперлиги, изборен је пласман у европску конкуренцију, а план је надмашен освајањем победничког трофеја у Купу Србије

Јуче је одржана и седница Управног одбора ФК Војводина, на којој је оцењено је да је тим испунио све такмичарске циљеве који су пред њега били постављени. Пласманом на треће место у Суперлиги, изборен је пласман у европску конкуренцију, а план је надмашен освајањем победничког трофеја у Купу Србије. Усвојен је и извештај о финансијској и организационој консолидацији клуба, а разговарало се и о предстојећем прелазном року, као и о припремама екипе. За сада, нема промена у плану да првотимци 9. јула оду на двонедељни рад на Златибор, с тим да ће чланови УО пажљиво пратити развој епидемиолошке ситуације у нашој земљи и, буде ли потребе, адекватно реаговати.

Разговарано је и о седници годишње скупштине, али није донет закључак по том питању, с обзиром на ограничење броја људи у затвореном простору које је прописао кризни штаб Владе Србије. У сваком случају, скупштина ће бити одржана када се за то стекну сви неопходни услови.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести