Воша у припремном мечу савладала Спартак 2:1 (1:1)

НОВИ САД: Занимљиву и обострано жустру утакмицу одиграли су фудбалери Војводине и Спартака ЖК.
1
Фото: Dnevnik.rs

После 90 минута победа је припала новосадским црвено-белима, али је и тим тренера Владимира Гаћиновића имао неколико шанси да стигне до повољнијег исхода. Ипак, домаћин је за нијансу био бољи супарник, остваривши још један тријумф у другој провери форме ове зиме. Већ у петак екипа тренера Ненада Лалатовића сели се у Турску, дан касније у истом смеру одлази и Спартак, па ће се на самој игри много више радити на одличним теренима у Белеку, односно Анталији.

Гости су повели у 13. минуту, када је одличну контру истрчао Лазар Туфегџић, који је правовремено упослио Стефана Шормаза, а овај је рутинерски савладао голмана Николу Симића. Уследио је брз одговор Воше, само четири минута касније. По десној страни је лепо прошао Аранђел Стојковић и на другој страни шеснаестерца упослио Миодрага Гемовића, који је одличним ударцем у супротни угао савладао високог чувара мреже Дубљанића. До краја полувремена било је још прилика за гол, али су мреже ипак мировале.


Лалатовић: Потребан нам је још један штопер

По завршетку тренинг утакмице са Суботичанима, тренер Војводине Ненад Лалатовић био је углавном задовољан оним што су његови ученици приказали.

- Увек сам задовољан када победимо – нагласио је Лалатовић. - Била је то наша друга провера, у коју смо ушли из тешких тренинга, али ми је битно то што играчи показују велику жељу и вољу. Наравно, још увек нисам задовољан самом игром, јер ћемо морати то да радимо много боље, али разумем све, пошто су играчи преуморни. Што се Румуна Никуа тиче, који је код нас на проби, види се да је неспреман и да је иза њега дужа пауза, али и да има квалитет и на нама је да донесемо одлуку да ли ће ићи с нама у Турску. Углавном сам искристалисао списак путника за Белек, где ће ићи тројица голмана и 24 играча у пољу. Мораћемо да пронађемо још једног искуснијег штопера, јер у овом тренутку имамо на тим позицијама само Саничанина и Ђурића, Веселиновић је повређен, док је Стојсављевић млад фудбалер, који треба да буде будућност нашег клуба.


У другом делу тренери су у игру послали и све остале расположиве снаге, а у екипи из Новог Сада, први пут после повреде и операције, на терену је био Немања Човић. Истовремено, тренер Лалатовић је шансу пружио десном беку, Румуну Константину Ники, који се у Воши налази на проби. Тренутак одлуке догодио се у 71. минуту, када је пред казненим простором гостију био фаулуран Човић. Сјајно је слободни ударац извео новајлија Миљан Вукадиновић и погодио десни горњи угао гола који је чувао Докић. Био је то други погодак момка који је међу црвено-беле стигао ове зиме из Напретка и који показује да би могао да буде право освежење у нападу.

У тиму Војводине ни овог пута није било повређеног Веселиновића, реконвалесцента Дринчића, голмана Роцкова (који је одрадио јачи тренинг пред сусрет), као ни Ђорђа Ђурића, који је одсуствовао због проблема приватне природе. На другој страни, у екипи Спартака у првих 45 минута играо је дојучерашњу нападач Воше Немања Николић, за којег сазнајемо да би ускоро требало да потпише уговор са Суботичанима.

Текст и фото: А. Предојевић

Војислав Гајић: Младеновић је играч Војводине

Већ неколико дана с играчима Воше тренира и Богдан Младеновић, некадашњи фудбалер Рада и португалског Жил Винсентеа, за којег Ненад Лалатовић није крио да би га радо видео у Новом Саду. Он је јуче обавио лекарске прегледе, а на питање када се очекује потпис овог младића за црвено-беле, председник Војводине Војислав Гајић је рекао:

- Богдан Младеновић је већ фудбалер Војводине, јер га наш тренер жели у тиму.

Шта се догађа по питању евентуалног довођења Стефана Ђорђевића из нишког Радничког?

- И он ће постати наш члан, ако га Лалатовић жели! – није оставио никакву дилему први човек старијег новосадског суперлигаша.

Војводина – Спартак ЖК 2:1 (1:1)

ВЕТЕРНИК: Игралиште у ФЦ „Вујадин Бошков“, гледалаца: 100, судија: Радаковић (Нови Сад). Стрелци: Гемовић у 17. и Вукадиновић у 71. за Војводину, а Шормаз у 13. минуту за Спартак ЖК. Жути картони: Бјековић и Ника (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Ђуришић, Саничанин, Деветак, Топић, Зукић, Ђуричин, Бојић, Гемовић, Матић. Играли су још: Тороман, Ника, Бјековић, Стојсављевић, Бјековић, Кокир, Езе, Човић,  Нешковић, Вукадиновић, Мркаић.

СПАРТАК ЖК: Дубљанић, Шимура, Милошевић, Оташевић, Текијашки, Видаковић, Марчић, Туфегџић, Шормаз, Гојков, Николић. Играли су још: Докић, Видовић, Милутиновић, Јочић, Милић, Андрежињо, Лучић, Бијеловић, Вујановић.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести