ВОША ЗА КРАЈ ПРОТИВ ЧУКЕ Лепа би била победа за растанак

НОВИ САД: Пред фудбалерима Војводине остало је још да у недељу увече  одиграју 90 минута сусрета с Чукаричким на Бановом брду, па да оду на летњу паузу.
vojvodina cukaricki1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Сезону која остаје за њима неће памтити по добром, па вероватно једва чекају да се она заврши, како би на миру могли да сагледају у чему су, и они и клуб, грешили и да од лета крену много бољим путем. У прошлом првенству, подсећања ради, у последњем колу и са истим ривалом, славили су резултатом од чак 6:1.

- Уверени смо да можемо и овог пута да победимо Чукарички - рекао је Никола Симић, 23-годишњи резервни чувар мреже, којег тренер Радован Кривокапић најављује у стартној постави. - Ово ће ми бити, после Лучана, друга утакмица у којој ћу од почетка стајати на голу и верујем да ћу оправдати поверење. Добро тренирамо и жеља нам је да савладамо домаћина.

Кривокапић је рекао да ће одмарати искусније играче, који су изнели највећи терет у сезони.

- Без обзира на то ко буде добио шансу да заигра, покушаћемо да се тријумфом опростимо од навијача. И ми и екипа Чукаричког играћемо без оптерећења, тако да може да се очекује добар фудбал и доста младих играча на терену. Неће ми представљати проблем то што постоји могућност да наша одбрамбена формација претрпи одређене измене, свакодневно радимо заједно и добро се познајемо.


Комбинација млађих и старијих

Тренер Радован Кривокапић најављује да ће одморити неке од фудбалера који су изнели сезону. Готово је сигурно да је првенство већ завршио Емил Роцков, а постоји велика могућност да се исто догоди и Милану Ђурићу, Вуку Митошевићу, Синишу Саничанину...

- Још нисам донео коначну одлуку, али је сигурно да ћемо направити комбинацију од млађих и старијих играча. Наша деца ће поново добити прилику да заиграју, али никако без помоћи неколицине искуснијих саиграча.


Ипак, Симић је током сезоне најчешће седео на клупи за резерве, што играчима не пада лако.

- Када сам долазио у Војводину, знао сам да је Емил Роцков прва опција, да је капитен и дете клуба и био сам спреман на то да ћу бити резерва. Истина, клупа увек жуља, али сам настојао да радим максимално на сваком тренингу и да заслужим прилику. Жао ми је што сам у Лучанима примио три гола, од чега два из пенала, па немам чиме да се похвалим из тог сусрета, иако сам, по оценама људи који су гледали тај сусрет, доста добро обавио посао.

Никола има уговор с новосадским суперлигашем на још две године.

- За сада се тиме не оптерећујем. Нисам још разговарао са клупским челницима, али ми је лепо у Новом Саду, играчи су ме прихватили и задовољан сам. Још да почнем редовније да браним, било би то идеално за мене. Сада размишљам само о сусрету са Чукаричким и верујем да ћемо успети да се победом опростимо од навијача – нада се Никола Симић.

Сусрет Чукарички - Војводина игра се од 19 часова.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести