Воши победа побегла у последњој секунди

Залеђен и тврд терен стадиона на Бановом брду у Београду био је поприште дерби сусрета 21. кола Суперлиге, у којој су снаге одмерили Чукарички и Војводина.
cukaricki vojvodina
Фото: Ј. Грлић

Уз то, температура ваздуха износила је непријатна минус четири степена, па играчима два тима није било ни мало једноставно да јурну ка остварењу циља. У првих 45 минута, међутим, много боље су се адаптирали ученици тренера Душана Ђорђевића.

Чукарички је већ у 5. минуту стигао до резултатске предности. На центаршут Савића с десне стране кренуо је Бјековић, исту намеру на уму је имао и голман Никола Симић, а онда је млади фудбалер кратко одбио лопту главом, право на ногу Вељку Бирманчевићу, ком није било тешко да погоди празан гол Новосађана. Шокантан почетак за госте био је још гори од 11. минута, када је, после корнера Доцића, уз доста среће, лопта у раме погодила десног бека Ћирковића и поново се нашла из Симићевих леђа за тада већ великих 2:0. Користећи налет у којем су били, „брђани“ су у 12. минуту преко капитена Доцића погодили пречку, а одмах у следећем атаку голман Воше је крајњим напором у корнер избио опасни ударац Београђана. Потпуно изгубљено деловали су ученици тренера Ненада Лалатовића у тим тренуцима, посебно на средини терена, где је Чукарички остварио потпуну предност.

Тек у 19. минуту виђена је прва права прилика за црвено-беле, када је Вукадиновић, после контре, створио себи позицију за ударац са 18 метара, шутирао левом ногом, међутим  лопта је фијукнула пар сантиметара изнад пречке. Од тог тренутка гости су преузели конце игре, диктирали темпо, имали много чешће лопту у свом поседу, али су веома тешко стизали до гола ривала. У 40. минуту поново је Чукарички имао сјајну шансу, када је чуварима побегао Савић, али је голман Симић био на правом месту и зауставио његов ударац.

И почетак наставка био је веома интересантан. Већ у 47. минуту други жути, односно црвени картон оправдано је добио играч Чукаричког Срђан Мијаиловић. Капитен Воше Никола Дринчић потом је веома добро извео слободни ударац са 17 метара, али је голман Белић још боље интервенисао. Стиснули су гости ривала пред његов гол, али су и даље изостајале конкретније шансе пред мрежом голмана Белића.

Ипак, у 63. минуту Остојић је несмотрено стартовао на Вељка Симића у казненом простору, па је арбитар Милановић показао на белу тачку.  Сигуран реализатор најстроже казне био је Миљан Вукадиновић и смањио резултат на 1:2. Само неколико десетина секунди после тога, Стојковић је центрирао с леве стране, а поново је брзоноги Вукадиновић побегао чуварима и изједначио скор на 2:2. Страсти су тада узавреле, било је ту и грубих стартова, па је судија Милановић имао пуне руке посла, показујући жуте картоне на обе стране.

Притисак Новосађана никако није доносио резултат. Бројчано слабији домаћин се повукао пред свој гол, али је његова одбрана ипак капитулирала у 80. минуту, када је центрирао Дринчић, Каменовић кратко одбио лопту до Вељка Симића, а овај је постигао први гол у званичним сусретима за Новосађане, комплетирајући потпуни преокрет свог тима – 2:3.

У 90. минуту запретили су Београђани преко Ракоњца, али је његов ударац био недовољно јак и одбрана Воше лако је отклонила опасност. Судија Милановић чак седам минута продужио је утакмицу, а због повреде игру је морао да напусти Никола Дринчић. Играо се већ и осми минут надокнаде када је сусрет закључен сјајним волејом Стефана Чоловића, који је изједначио резултат на 3:3, што је био и коначни резултат узбудљивог дербија.

А. Предојевић

ЧукаричкиВојводина 3:3 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, без гледалаца, судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: Бирманчевић у 5. и Ћирковић у 11. и Чоловић у 90+8. за Чукарички, а Вукадиновић у 64. (из пенала) и 65. и В. Симић у 80. минуту за Војводину. Жути картони: Ћирковић, Каменовић, Мијаиловић, Јовановић, Бирманчевић (Чукарички), а Човић, Н. Симић, Андрић и тренер Лалатовић (Војводина). Црвени картон: Мијаиловић (Чукарички) у 47. минуту.

ЧУКАРИЧКИ: Белић 6,5, Ћирковић 7, Остојић 6, Шапић 6,5, Каменовић 6,5, Доцић 7, Мијаиловић 6, Ковач 6,5, Бирманчевић 7 (Пантић -), Савић 6,5 (Чоловић 7), Јовановић 6 (Ракоњац 6,5).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 6,5, Бјековић 6 (Андрић 6,5), Бралић 7, Саничанин 6,5, Ђорђевић 6,5, Деветак 6 (Стојковић 7), Дринчић 7 (Топић -), Вукадиновић 7,5, Човић 6,5 (Гемовић 6), В. Симић 7, Мркаић 6,5 (Бојић 6,5).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести