Вошина клупа донела победу у гостима (фото, видео)

Војводина је брзо преболела пораз из Лијежа и вратила се на победнички колосек у домаћем првенству.
Ф. Бакић/Фудбалери Инђије и Војводине приказали су сасвим солидну партију
Фото: Ф. Бакић/Фудбалери Инђије и Војводине приказали су сасвим солидну партију

Пред црвено-белима оружје је положила екипа Инђије, која је силно желела да још једном изненади Новосађане, али је овог пута квалитет био на страни чете тренера Ненада Лалатовића. Воша је, дакле, уписала и шесту победу у Суперлиги и још једном потврдила да ће и у овој сезони бити и те како конкурентна у борби за врх табеле.

Већ у 4. минуту прву прилику имала је екипа из Новог Сада, када је Мркаић одиграо повратну лопту на петерац домаћина, главом ју је закачио Синиша Саничанин, али није био прецизан и она је отишла изнад пречке. Мотивисани су били Инђијци, показујући жељу да се надмећу и да покушају да стигну до жељеног резултата.У 15. минуту Максимовић и Алексић били су у дуелу у казненом простору Војводине, играч у зеленом дресу је пао, а комплетна домаћа клупа скочила је тражећи најстрожу казну. Судија Митић, међутим, проценио је да елемената за досуђивање пенала није било и дозволио је да се игра настави. Пет минута после тога дуго је вукао лопту капитен Сремаца Брана Илић, вратио је до Протића, овај је упутио шут по земљи, али је Горан Вуклиш био опрезан и добро постављен и отклонио опасност.

Фото: Ф. Бакић/Бојић постиже први гол за Војводину

Темпо игре био је на завидном нивоу, обе екипе нису скривале амбицију да освоје сва три бода, па смо у првом делу полувремена пратили занимљив фудбал.Изванредно је у 32. минуту са преко 20 метара шутираи Инђијац Лука Цуцин, све је учинио мајсторски, међутим Вуклиш је поново био на висини задатка.Највећи део фудбалске битке водио се на средини терена, где су оба тима настојала да остваре доминацију и организују опасније атаке. Ипак, сусрет је лагано клизио у колотечину, додуше с пуно обостраног трчања, али и (пре)мало дешавања. Шансу да ипак затресе мрежу, у надокнади времена, имао је Момчило Мркаић, али је главом лопту упутио изнад пречке.

Са три измене које је начинио у полувремену Ненад Лалатовић, Новосађани су заиграли нешто офанзивније у наставку, али прилика у првих десетак минута није било ни пред једном голом.Гости су наставили да притискају ривала и као плод таквог опредељања у 59. минуту успели су да савладају голмана Јовичића. Одлично су комбиновали Човић и Вукадиновић, уследило је убацивање лопте по земљи до Петра Бојића, а овај је маниром рутинера затресао мрежу, постигавши пети гол у шампионату.

Фото: Ф. Бакић/Радост фудбалера Војводине

Након вођства гостуију, темпо игре је подигнут, измене је начинио и тренер Инђије, па је у 66. минуту Бастајић покушао атрактивним шутем да изненади Вуклиша, али је упутио ударац далеко од гола. А онда је Немања Човић повисио резултат на 2:0, после центаршута Дринчића с десне стране. Неко је у гужви пребацио лопту на другу стативу, где је Човић био сналажљив и донео свм тиму тада већ убедљиву предност.

Покушао је Бастајић и у 74. минуту, веома добро је шутирао са 20 метара, али поново није био прецизан. До краја су црвено-бели сигурном игром контролисали ситуацију на терену, не дозвољавајући домаћину да стигне макар до почасног гола.

Инђија Војводина 0:2 (0:0)

ИНЂИЈА: Стадион ФК Инђија, играно без гледалаца, судија: Митић (Лесковац). Стрелци: Бојић у 59. и  Човић у 70. Жути картони: Протић (Инђија), а Мркаић, Деветак, Ковачевић (Војводина).

ИНЂИЈА: Јовичић 6,5, Цуцин 7, Михајлов 6,5, Б. Илић 6,5 (Бакић -), М. Илић 6,5 (Трипковић 6), Бастајић 7 (Величковић -), Јовановић 6,5 (Елиомар 6,5), Алексић 6,5 (Пуртић ), Крнета 6,5, Протић 6,5, А. Ђорђевић 6,5.

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7, Ковачевић 7, Саничанин 7, Деветак 7 (С. Ђорђевић 7), Максимовић 7 (Стојковић 7,5), Дринчић 7,5, Младеновић 7, Зукић 7 (Човић 7,5), Вукадиновић 7 (Гемовић -), Мркаић 7 (Бојић 7,5).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести