Вошина прва пролећна победа могла је да буде и убедљивија

НОВИ САД: После боље игре и праве доминације у већем делу сусрета фудбалери Војводине  надиграли су полетни састав Вождовца, а због тога што победа није била и убедљивија могу да “захвале” властитом несналажењу пред голом Прековића.
1
Фото: J. Grlić

Ипак, коначних 2:0 представљају лепу награду црвено-белима, који су сигурно корачали ка победи, коју су донели  Миљан Вукадиновић и Петар Бојић.

Предвођен неуморним капитеном и креатором игре Николом Дринчићем, тим тренера Ненада Лалатовића у првих 45 минута успоставио је потпуну превласт на терену, а шансе, али и промашаји, низали су се као на траци. Почело је приликом Вељка Симића у 6. минуту, да би исти фудбалер изашао “један на један” с голманом Вождовца, али је у оба наврата чувар мреже гостију био успешнији. Могао је предност да донесе и Мркаић у 15. минуту, када је закаснио на одличан центаршут Дринчића.

Одличну прилику имао је Вукадиновић у 20. минуту, када је остало нејасно како није затресао мрежу после лепе акције у којој су учествовали Гемовић и Мркаић. Тек у 32. минуту Вождовац је упутио опасан ударац преко Нишића, али је Никола Симић био опрезан.


Челници националног савеза у ложи

Фото: J. Grlić

Поглед на ложу “Карађорђа” морао је да испуни срца свих оних који навијају за новосадски клуб. У друштву председника клуба Драгољуба Самарyића били су се челни људи ФШ-а - председник Славиша Кокеза и потпредседник Марко Пантелић, као и генерални директор Воше  и  директор  спонзора клуба “Србијагаса” Душан Бајатовић.

Познато је да је национални Савез помогао Новосађанима, што је донело велико задовољство у клубу и његовиг бројних присталица.


И у наставку сусрета домаћин је притискао последњу линију гостију, да би у 49. минуту стигао до предности. Стефан Ђорђевић упутио је лопту ка Вукадиновићу, који је био на правом месту и лако погодио мету за 1:0. Неколико минута касније могао је, а  није, судија Марковић да покаже на белу тачку у корист Новосађана, када је Вукадиновић заобишао Хајдина у казненом простору, овај га је с леђа повукао, али се пиштаљка није огласила.

Вождовчани се нису мирили с  поразом, покушавали су гости да стигну до изједначења, али је њихова настојања покопао Петар Бојић у 80. минуту. Погрешила је последња линија гостију, Дринчић је уклизао и упослио Бојића, а овом није било тешко да постави коначних 2:0 . Најбољу прилику да стигну макар до почасног поготка гости су пропустили у 89. минуту, када је Арсић погодио стативу из слободњака.

А. Предојевић

 

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, судија: Марковић (Београд). Стрелци: Вукадиновић у 49. и Бојић у 80. минуту. Жути картони: Вукадиновић (војводина), а Хајдин (Вождовац).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Андрић 7, Бралић 7, Деветак 7, Ђорђевић 7,5, Топић 7 (Стојковић 7), Дринчић 8, Вукадиновић 7,5 (Младеновић -), В. Симић 7,5 (Зукић -), Гемовић 7 (Новевски 7), Мркаић 7 (Бојић 7,5).

ВОЖДОВАЦ: Прековић 6,5, Ласицкас 6, Богдановић 6, Пуртић 6, Хајдин 6, Милосављевић 6,5, Нишић 7, Цветићанин 6 (Стоисављевић -), Ајдиновић 6 (Арсић 6,5), Милојевић 7, Јанковић - (Вујновић -, Станисављевић 6, Стојчев -).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести