ВОЖДОВАЦ СА НАЈМЛАЂИМ ТРЕНЕРОМ У ИСТОРИЈИ Суперлиге напада Звезду

Никола Митић нови је тренер фудбалера Вождовца, саопштио је клуб. Митић, који има 32 године, најмлађи је шеф струке у историји Суперлиге овог понедељка званично је сео на клупу "змајева".
1
Фото: ФК Вождовац

- Радујем се овом изазову. Чињеница да сам постао најмлађи тренер у Суперлиги је с једне стране за понос, али са собом носи и велику одговорност према колегама, да докажемо и покажемо да ми у Србији имамо квалитетан кадар. Захвалан сам што сам добио прилику да будем главни тренер у оваквом клубу, у једном организованом систему и наставићемо да радимо и стремимо ка истим циљевима које смо на почетку сезоне поставили - рекао је Митић за клупски сајт.

Стручак родом из Бујановца обрео се у Београду са 15 година и најпре крчио свој пут као играч.

Од Чукаричког, преко Милиционара, Хајдука са Лиона где је са 16 година заиграо за први тим, па све до првог играча који је потписао професионални уговора у Синђелићу. Повреда га је одвојила од терена, али фудбал је остао његов живот.

- Почео сам да волонтирам у Црвеној звезди 2015. године и после седам месеци доказивања, добио сам уговор. Кроз шест година сам прошао све селекције у омладинској школи, био сам у разним улогама, а такође сам и самостално водио кадетску селекцију. Такође сам 2019. радио и као аналитичар у млађим селекцијама репрезентације Србије. Позив Левадије дошао је као правовремени искорак за моју каријеру, освојили смо за годину и по дана све трофеје у естонском фудбалу, а играли смо и два пута квалификације за Лигу Европе. За мене је то био прелеп период, унапредио сам себе, своју радну етику, растао сам као човек и тренер, а ту сам започео и своје школовање за ПРО лиценцу које сам завршио прошле године - рекао је.

Иако обично промене тренера доносе и промену правца, стабилност у тиму је сачувана а мотивација непромењена.

- Поставили смо на почетку циљеве, трофеј у Купу и конкуренција за излазак у Европу, и од тога не одустамо. Ја верујем да ћемо их уз праву психолошку припрему и унапређење игре и остварити. Настављамо да играмо офанзиван фудбал, принципи игре остају исти, то је нешто у шта ја верујем и што може да нам донесе и резултате. Јасно је да сам ја карактерно другачији, као и свако од тренера у стручном штабу, али смо навикли једни на друге, познајемо се и радимо даље пуном паром - закључио је нови главни тренер клуба из Заплањске.

Митић ће деби на клупи Вождовца имати 10. фебруара на стадиону "Рајко Митић", када ће снаге одмерити са Црвеном звездом (16.30).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести