Вучевић: Управа ФК Војводина изгубила легитимитет због лоших резултата

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је данас да ће прихватити позив из скупштине ФК “Војводине” да се укључи у решавање кризе после низа лоших резултата.
 Miloš Vučević Foto Tanjug/J.Pap
Фото: Милош Вучевић Фото Танјуг/Ј.Пап

Он је истакао да је захвалан навијачима на апелу и да га је доживео позитивно, те да верује да ће се и остали чланови скупштине прикључити.

„Потрудићу се да укључимо све оне који воле ФК Војводину и оне којима је Нови Сад у срцу како би смо се ујединили око заједничког циља - да се Војводина врати на стазе успеха и победа, а не пораза. Замолићу све да не гледају само себе, оставе сујету по страни и да пробамо да изаберемо најбоље руководство које ће водити клуб и које ће пре свега омогућити спортском сектору да припреми тим за следећу сезону“, казао је Вучевић.

Он је казао да је садашња управа изгубила легитимитет због лоших спортских резултата и појаснио да није у питању њихова субјективна одговорност, већ објективна, јер, како је казао Вучевић, “ако немате резултате морате да сносите одговорност за то”.

„Надам се да ће се сви окупити око плана да се изабре најбоља управа и да напаравимо добру атомсферу, а не атмосферу свађања, што је погубно по играче, тим и резултате“, истакао је Вучевић и додао да је посебно забринут да ФК Војводина не изгуби омладинску школу која је расадник талената, а по чему је овај новосадски клуб можда био препознатљивији од Црвена звезде или Партизана.

Градоначелник је апеловао на све који су у Скупштини да разговарају, а Град ће, с друге стране, помоћи колико може. Према његовим речима Град већ помаже финансијски, обезбеђује се пројекат за комплетну реконструкцију стадиона “Карађорђе”. Осим тога Фудбалски савез Србије спреман је да плати читаву реконструкцију траве на стадиону, односно постављање нове подлоге.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести