Вукановић: Битно је сачувати здравље и здрав разум

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Алекса Вукановић изјавио је да је већ на самом старту озбиљно схватио мере државних органа због епидемије корона вируса, као и инструкције из клуба о раду и да се нада да би ускоро живот могао да се врати у нормалу.
aleksa vukanovic, fk crvena zvezda
Фото: Алекса Вукановић, фото: ФК Црвена звезда

 

 

Негде сам од старта најозбиљније схватио да је неопходно смањити контакте на минимум. Девојка Кристина и ја смо сами у стану у Новом Саду и не идемо чак ни код фамилије јер не желимо да их угрозимо. Питамо родитеље треба ли им нешто из продавница, али су они, хвала Богу, здрави и мобилни тако да нам се углавном захвале на понуди јер све могу сами. У овим околностима најважније је сачувати здравље, а посебно здрав разум. Останимо код куће, будимо уз најмилије, све пролази, па ће и ово проћи, рекао је Вукановић за клупски сајт.
Како каже, на ову ситуацију се навикао, јер су спортсити углавном рутинери.
Овако уређено нам изгледају и припреме само што су ове боље јер су уз нас наше породице. Није ми досадно, имам план рада, а вече проведемо уз неку добру серију као што је "Тајкун“, филм, неку видео игрицу. Не излазимо из куце без преке потребе, не посећујемо друге људе, чувамо и себе и друге, поручује Вукановић.
Он је навео да играчима стручни штаб шаље план тренинга, као и да је циљ одржати бар физичку спрему колико се може у овим околностима.
Клуб нам је обезбедио собне бицкле, траке, још неку потребну опрему и радимо под стручним надзором. У свакодневном смо контакту са Мистером (Дејаном Станковићем прим.аут) и стручним штабом, причамо много и једва чекамо да се вратимо на терен, вели Вукановић.
У последње време трчим и напољу, у близини стана али уз „пуну ратну опрему“ - маску и рукавице. У овом тренутку је битно да останемо здрави и колико-толико физички припремљени да бисмо лакше одрадили тренажни процес који нас чека пред наставак првенства. Једва чекам да поново кренемо са нормалним радом, нема тог тренинга који може лопту да замени", рекао је Вукановић који се осврнуо и на хуманитаре акције, које су црвено-бели подржали током епидемије вируса корона.
Помажемо колико смо у могућности и не волимо да причамо о томе. У нашој свлационици влада породична атмосфера. У свакодневном смо контакту и кад је потребно реагујемо на наш начин – брзо и сложно. Зато апелујем на све градане у Србији да буду социјлано одговорни како бисмо заједно што пре прегурали пандемију, закључио је Вукановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести