За њих ће се тек чути: ФК Дерби освојио Лигу будућих шампиона

НОВИ САД: Млади фудбалери Дербија освојили су Лигу будућих шампиона чија се завршница традиционално игра на Златибору. Ветерничани су стигли до титуле, али занимљиво је то да су први клуб који је са две категорије деце (2010. и 2012. годиште) дошао до трофеја. Лига се игра током зиме, по регионима, а затим се победници из сваког града састају у завршници у којима се сусрећу дечаци за које ће тек да се чује.
d
Фото: FK Derbi

Прича о фудбалском клубу Дерби почела је 2015. године као идеја неколико заљубљеника у фудбал. Ипак, труд тренера и деце довео је до тога да клуб данас има 250 чланова распоређених у десет селекција и са којима ради осам лиценцираних тренера.

Власник клуба Богдан Татић рекао је да није очекивао да ће њихов колектив остварити тако брзо напредак и резултатске успехе.

– Пресрећан сам што сам део приче и што могу да сведочим играма дечака и девојчица пред којима су, сигуран сам, блиставе каријере. Кренули смо пре седам година и успеси, које смо до сада имали и којих ће надамо се још да буде, носе нас даље и терају да се боримо – са много елана и усхићења причао је Татић.

За освајање трофеја Лиге будућих шампиона заслужни су дечаци Дербија, али и једна девојчица Лана Иван, која је фудбалским умећем задивила публику. Када је реч о талентованој Лани, Татић је рекао да је она прави вођа екипе.

– Лана је годину дана старија од другара из екипе и заиста се тако и понаша. Одговорна је и труди се да у сваком тренутку буде од користи. На терену се понаша као војник, спремна је да да максимум за тим. Потезом који је направила на турниру показала је да је пред њом одлична каријера, и то је свакако нешто ново за посетиоце турнира, али не и за нас који смо навикли на њене бравуре – рекао је Татић. 

Пријатељи и клупска управа су се од оснивања трудили да сваке године напредују и створе све потребне услове за младе фудбалере. Услови су већ сада на завидном нивоу, клуб располаже једним тереном са вештачком травом и два помоћна. План за наредни период јесте да се формира и тим омладинаца који би чинили играчи поникли у клубу. Татић је рекао да је управа креативна и да је пуна идеја те се очекује много нових ствари.

– Искрен да будем, финансијско стање ни појединаца ни клуба не може да испрати амбиције и идеје. Жеља нам је да у наредним годинама направимо сениорски тим, али реализација тог пројекта је још далеко. После недавних успеха, циљ нам је да деци омогућимо идеалне услове, као и да направимо селекцију омладинаца што би додатно утицало како на развој играча, тако и на популаризацију клуба – рекао је Татић.

В. Гвозденовић

ПОБЕДНИЧКИ САСТАВИ – генерација 2010, горњи ред: Павле Половина, Вукман Јанковић, Никола Кузман, Немања Ковачевић, Василије Лакановић, Василије Савовић, Немања Галко, Огњен Ковачевић, Сава Загорац, Никола Лончар и Страхиња Станар.

Генерација 2012, доњи ред: Лана Иван, Урош Бомештар, Лука Туцаков, Никола Чулић, Страхиња Пађен, Филип Обреновић, Матеја Одаловић, Иван Миљковић, Алекса Красић и Марија Радосављевић.

Тренери ових малишана су: Стефан Глигоријевић, Милан Кравић и Никола Купрешки.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести