За Вошу је Лига Европе мотив који обавезује

НОВИ САД: Зимска пауза за фудбалере Војводине је завршена, јер ће црвено-бели већ данас одрадити обавезне лекарске прегледе, а од сутра почињу припреме за пролећни део сезоне.
vojvodina radnik1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Играчи ће друговање с лекарима имати подељени у две групе, мањи део њих медицински део обавезе одрадиће и сутра, када ће уследити прозивка и први тренинзи. Пред екипом је задатак да учини све на спортском пољу како би испунила основни циљ - пласман у квалификације за Лигу Европе, а то ће моћи да уради само уколико предстојеће недеље искористи да се оптимално спреми. Треће место на табели освојено током јесени, јесте одличан темељ за остварење планова, али је још пуно ни мало лаганог посла пред црвено-белима. 

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић допустио је Винсенту Езеу неколико дана одмора више, пошто је тамнопути нападач ферије провео у родној Нигерији, па има обавезу да се саиграчима прикључи 7. јануара. Сви остали кандидати за тим требали би да се појаве данас, заједно с новајлијом из крушевачког Напретка Миљаном Вукадиновићем, који је непосредно пред новогодишње празнике потписао уговор с Новосађанима на две и по године.

Тренер “старе даме” из Новог Сада више пута је поновио да у предстојећем прелазном року (од 14. јануара до 7. фебруара) очекује још неке доласке у тим који предводи, па навијачи са занимањем очекују исходе разговора с потенцијалним новајлијама. Подсетићемо и на то да би Лалатовић у црвено-белом дресу радо желео да види штопера казахстанског Иртиша Уроша Витаса, десног бека Спартака из Москве Марка Петковића и нападача ивањичког Јавора Момчила Мркаића, а све чешће може да се чује у кулоарима да није немогуће да фудбалер Војводине постане и Богдан Младеновић, тренутно везни играч португалског Жил Винсентеа.


Познати ривали у Турској

Фудбалери Војводине одиграће у Турској шест утакмица, а ривали ће им бити јаке екипе из елитних лига Русије, Украјине, Словеније и Аустрије.

Уговорени су сусрети црвено-белих са Шахтјором из Доњецка (26.1.), Рапидом из Беча (29.1.), Марибором (1.2.), Љвовом (3.2.), Динамом из Москве (5.2.) и Рубином из Казања (6:2).


С друге стране, постоји велика могућност да редове старијег новосадског суперлигаша напусти неколицина фудбалера, а то се, пре свих, односи на Немању Николића, Немању Вучића, Николу Петковића и Жељка Филиповића, на које тренер у финишу јесењег дела сезоне није рачунао. Уз њих, још је неколико имена у оптицају када је реч о промени средине или одласку на каљење у друге екипе.

Према ономе што се зна, Новосађани ће у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” тренирати до 23. јануара, а дан касније следи им одлазак на централни део припрема, који ће, као и дужи низ година уназад, одрадити у Турској. Поново ће Белек бити њихово одредиште, односно тамошњи хотел “Сусеси”, који омогућује врхунске услове за боравак и несметан рад. Капитен Ранко Веселиновић и његови саиграчи ће, осим свакодневних тренинга на обалама Средоземног мора, имати прилику да одиграју и више контролних утакмица с реномираним тимовима из појединих јаких европских лига, а повратак у Нови Сад планиран је за 7. фебруар.       

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести