За Вошу продужење наде или следи плеј-аут?

Да је неко током зимске паузе поставио питање из наслова овог текста било би то схваћено као крајњи песимизам и потпуно неверовање у квалитет и снагу фудбалера Војводине.
Vinsent Eze/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Винсент Езе је био двоструки стрелац у јесењем сусрету с Врањанцима

Игре и резултати Новосађана овог пролећа, међутим, апсолутно су дали за право таквом размишљању, јер се они налазе (пре)далеко од пласмана који би их одвео у плеј-оф, на десетом су месту првенствене табеле и очекују их три изузетно тешке утакмице до краја лигашког дела такмичења. Две од њих играју на стадиону у Сурдулици, где ће им, у року од само неколико дана, домаћини бити Динамо из Врања и екипа Радника, док је трећа на програму у Новом Саду, када им  у госте стиже Партизан.

- У дуелу с Динамом (субота, 15.00), наспрам себе имаћемо ривала који, баш као и ми, жели победу у борби за опстанак у елити - рекао је шеф стручног штаба Воше Радован Кривокапић. - То сигурно представља отежавајућу околност за нас, баш као што би то могле да буду и нешто мање димензије терена у Сурдулици. Нема нам друге, мораћемо да се прилагодимо условима и да противнику од самог почетка сусрета покажемо да желимо једино победу.

Већ неколико месеци Војводина није успела да убележи првенствени тријумф, па је занимљиво мишљење њеног тренера о томе на који начин црвено-бели могу до циља.

- Током минуле паузе радили смо добро и квалитетно, спремајући се за три долазеће утакмице. Жеља нам је да од дуела с Врањанцима почнемо да остварујемо позитивне резултате, што у конкретном случају значи да их победимо. На тај начин прекинули бисмо негативни низ и стигли до првог пролећног тријумфа и заиста се надам да ће ово бити неки нови почетак за нас и да ћемо, колико-толико, успешно привести крају овај део првенства. Докле год постоји шанса да остваримо циљ и пласирамо се у плеј-оф, свом снагом ћемо се борити за њу.


Пипер на центру

Немају баш никаквог разлога у Војводини да по добру памте арбитраже Чачанина Петра Пипера, а он ће данас делити правду у Сурдулици, а помагаће му Марко Димитријевић (Крагујевац) и Лазар Трипковић (Краљево).

Судија Пипер био је недавно делилац правде и у Куп утакмици у Нишу, када је Раднички савладао Новосађане са 2:1 и када су неке његове одлуке биле више него дискутабилне.

У суботу сахрана Драгана Бошњака

Некадашњи истакнути фудбалер Војводине Драган Бошњак, који је у Сенти преминуо у 63. години од последица можданог удара, биће сахрањен у суботу.

Последњи испраћај посмртних остатака Драгана Бошњака одржаће се у 13 часова, на гробљу Нови Транџамент у Петроварадину.


И играчи и струка  најављују офанзиву од првог минута утакмице, али ће им за жељени резултат бити потребни и голови. Овог пролећа, међутим, њих готово да и није било, јер су једини пут мрежу ривала Кривокапићеви ученици у првенству затресли у поразу од Спартака (1:2). На питање - постоји ли могућност да његов тим данас, ипак, заигра с двојицом нападача, млади стручњак није директно одговорио.

- Таква могућност постоји, јер практично немамо право на било какво калкулисање, што ни иначе није мој манир. Не бих, ипак, говорио о томе у каквој ћемо фомацији заиграти, али је сигурно да опција с двојицом нападача постоји.

Када је кадровска ситуација у питању, у новосадском суперлигашу неће моћи да рачунају на све играче.

- Имали смо током паузе проблеме с повредама појединих фудбалера, па за дужи временски рок нећу моћи да рачунам на Конеа и Ђуричина, док је и наступ Винсента Езеа под знаком питања. Он није довољно тренирао због озледе и тек на тренингу пред полазак на пут видећемо да ли ће бити спреман за утакмицу. Јасно је да ћу шансу пружити само потпуно здравим и спремним играчима – поручио је  Кривокапић.

Сусрет Динамо - Војводина игра се у суботу на стадиону Радника, а почетак је у 15 часова. Војводина ће остати након дуела са Динамом  у Сурдулици, где ће тренирати и дочекати утакмицу с Радником, која ће се у овом граду одиграти у среду.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести