Загревање за Арсенал: Звезда убедљива против Мачве (4:0)

БЕОГРАД: Звездина генерална проба пред мегдан са Арсеналом у ЛЕ четвртак, у потпуности је успела. Лако и убедљиво у солидној партији савладана је Мачва - 4:0. Био је то десети јубиларни тријумф црвено-белих у првенству који и даље чврст држе у својим рукама лидерску позицију.
FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Новајлија у елитном друштву почео је добро меч, али као да их је пресекао детаљ из 9. минута. Наиме, престрого је судија Сантрач показао на белу тачку пошто је Матић лактом закачио Пешића. Расположени голман Филиповић зауставио је шут Боаћиа са беле тачке. И уместо да их то додатно стимулише гости су потпуно пали. Боаћи се у 20. минуту искупио за промашени пенал, након лепе акције Пешића и Крстичића, преостало му је само да се поклони и лопту главом убацио у празну мрежу.

Ређала су се узбуђења пред голом Мачве, а Београђани до другог гола стижу у 29. минуту. После соло акције Радоњића уследио је центаршут и неспретна интервенција Протића - 2:0.

И у наставку је Звезда доминирала, а у 53. минуту своје мајторство показао је неухватљиви Немања Радоњић који је побегао одбрани Мачве и идеално асистирао Пешићу за 3:0. Тачку на овај меч лепим погодком ставио је млади Лука Илић (већ је члан Манчестер Ситија) у 90. минуту одмереним ударцем са 16 метара.

Звезда је направила добру увертиру пред велику утакмицу са Арсеналом.

З. Рангелов

 

БЕОГРАД: Стадион Рајко Митић, гледалаца 7.000, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Боаћи у 20. Протић у 29. (аутогол), Пешић у 53. Л. Илић у 90. минуту. Жути картон: Матић (Мачва).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан -, Стојковић 7, Ле Талек 7, Савић 6, Родић 6 (Анђелковић), Доналд 6, Крстичић 7, Боаћи 7, Радоњић 8 (Аyић), Л. Илић 7, Пешић 7 (Гобељић).

МАЧВА: Филиповић 7, Протић 5, Јевтић 6, Обровац 6, Матић 5, Гјоргиевски 5 (Пејовић), Ристивојевић 6, Адамовић 6, Јеремић 5, Ђуришић 5 (Јовановић 6), Гемовић 5 (Арсенијевић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести