Жандер: Дошао сам у Србију да освојим титулу

БЕОГРАД: Нови фудбалер Црвене звезде, Бразилац Жандер Сантана, изјавио је да је дошао у Србију како би освојио титулу првака. Искусни леви бек стигао је у Звезду из кипарског Пафоса и задужио дрес са бројем 18.
Žander/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда/Жандер

"Срећан сам што сам дошао у Звезду и стекао привилегију да носим црвено-бели дрес. Свестан сам величине клуба и значаја грба који ћу бранити. Имамо добар тим и очекујем да остваримо успех и ове сезоне. Осећам се веома спремно, од доласка тренирам интензивно и једва чекам прилику да дебитујем", рекао је Жандер на промоцији на стадиону "Рајко Митић".

Жандер каже да не осећа притисак великог очекивања јавности, пре свега због лоших искустава Црвене звезде са Бразилцима.

"Не осећам притисак због очекивања јавности или претходног учинка мојих сународника. Свако је играч за себе. Дошао сам да освојим титулу и спреман сам да преузмем одговорност".

Он је открио и да се око доласку у Звезду консултовао са бившим везистом Партизана Сашом Марковићем, кога позаје са Кипра.

"Рекао ми је да је Звезда одличан избор и тек онда сам схватио величину клуба у који долазим. Дуго познајем и Томанеа, играли смо у Тондели заједно. Ради се о сјајном фудбалеру и сигуран сам да ће дати допринос на путу до нових успеха", истакао је Жандер.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести