Заседао Извршни одбор ФСВ: Ситне замерке на суђење

Седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине протекла је у позитивним дискусијама и на задовољство присутних завршена у експресном року.
sednica fsv
Фото: Фудбалски савез Војводине

Седницом је председавао председник Драган Симовић, а све тачке дневног реда једногласно су усвојене. Извештај о одржаним конференцијама  клубова српске и три Војвођанске лиге поднео је председник Такмичарске комисије Миодраг Радаковић, који је позитивно оценио досадашњи део првенства.    

„Све протиче регуларно, у духу правилника и пропозиција такмичења. Ситне замерке упућене су судијама, а плод су њиховог неискуства и младости. Оно што посебно радује  је да екипе у такмичењима имају све селекције“, рекао је Радаковић.

На тему суђења надовезао се председник струковне организације Ђорђе Жутић.   

„Проблеми који се дешавају су због лоше селекције судија подручних савеза, што нас је нагнало да листе судија отворимо и у зимском периоду и допунимо их са озбиљним кандидатима. Обавили смо разговоре, па сам уверен да ћемо врло брзо имати и конкретних позитивних резултата“, најавио је Жутић.   

Генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић образложио је предлог Фудбалског савеза Сремске Митовице да се уместо Гвока Бранка  се за делегата Омладинске, Кадетске и Пионирске лиге Војводине именује Бранко Симић. Једногласно је усвојен предлог да тренер Динама из панчева Александар Стевановић буде селектор аматерске репрезентације Војводине и дат му је задатак да формира стручни штаб за утакмице региона Србије. Исто тако Цвијић је образложио завршни ток расправе за нови Статут који је усклађен са Законом о спорту и Статутом ФСС.

„Завршена је процедура јавне расправе новог Статута без примедби тако да је спреман да се упути Скупштини на усвајање. Четврта седни ца Скупштине ФСВ биће одржана 24. новембра, у 12 часова, у Фудбалском центру Србије у Старој Пазови“, саопштио је Цвијић.    

Одбијен је захтев за заштиту дисциплинског правилника ОФК Оџаци, па им остаје казна од минус три бода. Радован Иветић је најавио почетак припремних радова (7. новембра) за стављању вештачке подлоге на новосадском Сајмишту.                                                 

Симовић је похвалио велики одзив чланова подручних савеза за утакмицу репрезентације Србије са Грузијом (око 3500 људи) и најавио за  наредну годину поделу реквизита и опреме клубовима нижих лига, футсалу и женском фудбалу.

М. Поповић   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести