Зашто Матић није носио цвет мака на дресу?

МАНЧЕСТЕР:  Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић изазвао је лавину коментара на Острву, пошто једини у екипи Манчестер Јунајтеда против Борнмута на дресу није носио "цвет мака", којим се традиционално обележава Дан сећања на страдање британских војника у Првом светском рату.
Nemanja Matic i Vilijan/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Из клуба је саопштено да су у питању "приватни разлози", а сам Матић, који је раније носио овај симбол, није се огласио са образложењем.

Поједини медији спекулишу да је у питању протест, јер је Британија учествовала у бомбардовању Србије 1999. године.

Како сазнаје Телеграф.рс од добро обавештених извора, Матић су пред утакмицу залепили на дрес цвет, он је питао "шта је ово?", а када су му рекли да је то знак почасти погинулим британским војницима, између осталог и у НАТО мисијама, српски репрезентативац је одбио да их послуша.

Један од најбољих везних фудбалера света је скинуо цвет, бацио га на под свлационице.

Бомбардовали сте ми земљу, нема шансе да ја ово носим. Ако треба, спреман сам да одмах напустим клуб и Енглеску, рекао је Матић људима из клуба, наводи Телеграф.

Играчи нису у обавези да носе овај цвет на грудима, нити их Савез кажњава за то.

Ирац Џејмс Меклин, који је одрастао у Дерију у Северној Ирској, никад није носио цвет мака на дресу. Одлуку је образлагао улогом британске војске током оружаних сукоба у Северној Ирској. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести