Завршен змајевачки турнир у малом фудбалу: Чарда Капор сачувала трофеј

У Змајеву је завршен традиционални ноћни турнир у малом фудбалу.
carda kapor
Фото: Екипа Чарда Капор, фото: Приватна архива

Учествовало је 39 екипа: девет у категорији петлића, десет пионирских и двадесет сениорских. У финалу петлића Виноградска опера из Врбаса са 1:0 је савладала екипу Змајевчани, док је треће место припало екипи Обилић један из Змајева. Све екипе петлића награђене су медаљама. У категорији пионира екипа Комшије из Врбаса су са 2:1 савладали Лавове из Челарева и освојили пехар и 15 000 динара. Петролуксу из Фекетића припало је треће место, пехар и десет хиљада динара. У категорији сениора најнеизвеснија је била утакмици за треће место у којој су се састале екипе Анималтрејд из Змајева и Кафе Дача из Новог Сада. У регуларном току је било 1:1, а у пеналима успешнија је била екипа Анималтрејд која је освојила треће место, пехар и 30.000 динара.


Турнир има будућност

-  Задовољни смо квалитетом фудбала, фер и спортском борбом и бројем гледалаца.Посебно нас радује то што из године у годину  имамо све више екипа у категорији петлића и пионира и све више и тек стасалих младих фудбалера у сениорској категорији, што гарантује будућност ове манифестације. Следеће године обележићемо пет деценија овог турнира -  истакли су  Никола Ђуровић, Бојан Јапунyа и Марко Дивјак испред организатора турнира  ФК Обилић. Ову лепу приредбу помогли су и општина Врбас, Месна заједница и бројни спонзори.


Финална утакмица била је права посластица за фудбалске сладокусце, састали су се прошлогодишњи победник турнира Чарда Капор из Гложана и Кафе Бахус из Змајева. У неизвесној утакмици екипа Чарда Капор је победила са 3:2. Екипи из Гложана припао је победнички пехар и 160.000 динара, Змајевчанима пехар и 60.000 динара. Најбољи стрелац је Страхиња Илић (Кафе Дача), најбољи голман Миленко Ристић (Кафе Бахус), а за најбољег играча проглашен је Марко Новаковић (Чарда Капор).

Иначе, турнир је свако вече у просеку пратило око 300 гледалаца.      

Л. Киш

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести